9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Νέα πυραυλάκατος παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό

Αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στον στόλο – Η πυραυλάκατος «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» είναι πλοίο υψηλής επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την στενή θάλασσα του Αιγαίου

ToΠολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή.  Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Βέβαια χρειάζεται βούληση και από την Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως δείχνει μία υποχωρητικότητα σε μία σειρά ζητημάτων.
Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση του ΠΝ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Η χώρα μας βέβαια χρειάζεται ενισχύσεις. Το Πενταπόσταγμα καθημερινά αναφέρει πως με κάποιες προσθήκες ακόμα, η Τουρκία είναι χαμένη.  

Οι Τούρκοι πάντως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχιά μας, μαζί με το ΛΣ, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά και κερδίζουν. 

Μαζί με τους ”αετούς” της ΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο ”τείχος”!  Μάλιστα τα υποβρύχιά μας, ανησυχούν τους Τούρκους.  

- Advertisement -

Πρόκειται για την 6η Πυραυλάκατο SuperVita, κλάσης Ρουσσέν, που παραδίδεται από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παρά το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τον χρόνιο εμπαιγμό με τα δεδουλευμένα τους, έβαλαν το πατριωτικό καθήκον πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες.

Πρόκειται για μία πολύτιμη προσθήκη στον Στόλο, που έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες, σύμφωνα με το enikos.gr

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 ExocetBlock3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Προχθές, το Πολεμικό Ναυτικό ύψωσε για πρώτη φορά την ελληνική σημαία πάνω στην ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, σε μία λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής. 

Το σχέδιο της Αθήνας 

Την ίδια ώρα, παράλληλα με τις όποιες στρατιωτικές προετοιμασίες, για έντονο παρασκήνιο στο τρίγωνο «Αθήνα-Ρώμη-Κάιρο» γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τονίζοντας πως, κατά αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα, σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Το ρεπορτάζ, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αντεπίθεση με διπλή ΑΟΖ» κάνει λόγο για

  • σημαντική επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Ντι Μάιο στις 9 Ιουνίου
  • τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
  • διεργασίες στο Μαξίμου και ελληνικό αίτημα στον ΟΗΕ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This