9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 28, 2025

«Παγίδα» στην παράταση για αδήλωτα τετραγωνικά

Η δίμηνη παράταση δεν περιλαμβάνει τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα – Θα τηρηθεί από τους ιδιοκτήτες η καταβολή αναδρομικών στους δήμους, για τέλη καθαριότητας, φωτισμού, κλπ;

Σε “παγίδα” για τους ανυποψίαστους πολίτες κινδυνεύει να μετατραπεί η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών της ΚΕΔΕ, καθώς με την τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ότι όσοι δεν προλάβουν να δηλώσουν τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους μέχρι 30.6.2020, θα υποχρεωθούν στη συνέχεια να καταβάλουν στους οικείους Δήμους δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κλπ. αναδρομικά έως και το 2010, λόγω του ότι από το 2014 έχει νομοθετηθεί 20ετής παραγραφή των υποχρεώσεων προς τους Δήμους που θα αυξάνεται κατά ένα χρόνο ετησίως μέχρι και το 2030!

Για το σοβαρό αυτό θέμα η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο κατεπείγουσα επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

- Advertisement -

«Στην τροπολογία σας αυτή όμως δεν συμπεριλήφθηκε παράταση της προθεσμίας δήλωσης των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Επειδή λόγω των συνεπειών και μέτρων για την Covid είναι αδύνατη η χορήγηση της περί διακοπής βεβαίωσης του διαχειριστή δικτύου [ΔΕΔΔΗΕ], καθώς και η αυτοπρόσωπη μετάβαση στους δήμους, οι δε πολίτες εύλογα πιστεύουν ότι παρατείνεται και αυτή η προθεσμία δήλωσης μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, η οποία με την παράλειψη αυτή μετατρέπεται σε πραγματική “παγίδα” για αυτούς, σας παρακαλούμε κ. Υπουργέ να προσθέσετε στη ρύθμιση αυτή την αναγκαία δίμηνη παράταση και για τα ακίνητα στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση».

Aegean
Saturday, June 28, 2025

Latest News

Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Έβρου προβλέπει προσχέδιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών

Θα αποτελείται από τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου Δύο Περιφερειακές Ενότητες στον Έβρο προτείνει η κυβέρνηση στο νέο σχέδιο νόμου που φέρνει...

More Articles Like This