9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ας το …κάνουμε όπως το Ισραήλ

Στο Ισραήλ, δεν κάθονται να βλέπουν εικονικές αερομαχίες, όπως εμείς με τα Μεμέτια – Κάνουν σκόνη και θρύψαλα, όποιον τολμήσει, να παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους – Οι άντρες υπηρετούν στον Στρατό, τρία χρόνια και οι Γυναίκες δύο – Ελλάδα-Ισραήλ φυσικοί Σύμμαχοι 

Το Ισραήλ είναι σπουδαία χώρα. Λαμπρό παράδειγμα Έθνους που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και το σέβονται οι φίλοι και το τρέμουν οι εχθροί.

Ολιγάριθμοι, αλλά τολμηροί, με υψηλό εθνικό φρόνημα, με πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις, έμφαση στις νέες τεχνολογίες, όταν απειληθούν δεν κλαψουρίζουν. Απλώς εξοντώνουν την απειλή. Δεν περίμεναν να αποκτήσει πυρηνικά ο Σαντάμ. 

Με μυθιστορηματικούς τρόπους εξουδετέρωσαν και απήγαγαν επιστήμονές του και στο τέλος βομβάρδισαν και έκαναν οικόπεδο με μπάζα τον αντιδραστήρα. Οι Ισραηλινοί δεν κάθονται σαν χάπατα να βλέπουν την απειλή να θεριεύει. 

- Advertisement -

Στέλνουν ό,τι χρειάζεται για την εξουδετέρωση του εχθρού, πιστοί στο δόγμα που συνόψισε ο Μοσέ Νταγιάν: «Το Ισραήλ πρέπει να είναι σαν ένα άγριο σκυλί, που κανείς να μην τολμάει να το πειράξει». Αλήθεια, θυμάστε πότε τελευταία φορά τόλμησε κάποιος να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ισραήλ; Σκόνη και θρύψαλα όποιος το διανοήθηκε. Δεν κάθονται να κάνουν εικονικές αερομαχίες, όπως εμείς με τα Μεμέτια.

Θυμάστε την τελευταία φορά που κάποιος τόλμησε να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα του Εβραϊκού Κράτους; Ρωτήστε τους Τούρκους του «Μαβί Μαρμαρά». Το Ισραήλ είναι μια σοβαρή χώρα, με αυτοσεβασμό, που κέρδισε μετά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών τον βαθύ θαυμασμό και την αρωγή των ΗΠΑ. Είναι μια χώρα που δεν ξεπούλησε την πολεμική της βιομηχανία, αλλά την έχτισε βήμα βήμα. 

Εμείς έχουμε ήδη φουντάρει τη δική μας. Γιατί; Κομματικό κράτος και φυσικά, αν το παράγεις εδώ, δεν έχει μίζες για την πολιτική φεουδαρχία.

Το Ισραήλ είναι μια χώρα όπου οι άνδρες υπηρετούν τρία χρόνια στρατιωτική θητεία και οι γυναίκες δύο! Ανάπηροι βάζουν βύσμα για να υπηρετήσουν, θεωρείται ατίμωση, ανήκουστο να μην υπηρετήσεις.

Εύγε στον Πρωθυπουργό, που συνεχίζει και βαθαίνει τη συνεργασία με το Ισραήλ. Τέτοια συμμαχία, αν φτάσει στο επίπεδο που επιβάλλουν οι κοινές μας ανάγκες, είναι πολλαπλασιαστής ισχύος.

Το Τελ Αβίβ, παρά τις νέες προτάσεις των Τούρκων, δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστευτεί ξανά την Τουρκία, που συμπεριφέρεται αλαζονικά, όπως σε μια πρώην οθωμανική επαρχία, την οποία εποφθαλμιά και ως πάτρωνας όλων των μουσουλμάνων και, εν προκειμένω, των Παλαιστινίων. 

Στα 17 μου, συγκινημένος από την πολιορκία της Βηρυτού, ήμουν από αυτούς που ήθελαν να πολεμήσουν για τους Παλαιστινίους. Βασιλίσσης Σοφίας 25, δέχονταν τις αιτήσεις μας στα γραφεία της PLO. Ρομαντική ανοησία. 

Σήμερα τους κάνει κουμάντο μια τρομοκρατική οργάνωση, η Χαμάς, και εφαρμόζουν σκληρή ισλαμική ατζέντα. Μόνο το Ισραήλ θυμίζει Ευρώπη, κράτος δικαίου, τηρεί τον λόγο και την υπογραφή του.

Και να σας το πω ακόμη πιο ωμά: Δεν χάσαμε τον γάιδαρό μας στη Λωρίδα της Γάζας και όπου ζουν Παλαιστίνιοι. Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα μαζί τους και κακώς τόσες δεκαετίες δηλητηριάζαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, επειδή η αριστερίλα επέβαλε μια παλαιστινιολατρεία και η κάθε κουλομαρία φορούσε παλαιστινιακό μαντίλι. Σήμερα βέβαια η κουλομαρία τα κονομάει νοικιάζοντας διαμερίσματα σε ψευτοπρόσφυγες που στέλνει ο Ερντογάν.

Ναι, λοιπόν, στην ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, να το πάμε μέχρι τέρμα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Αντιδρούν οι ψεκασμένοι αντισημίτες Δεξιάς και Αριστεράς. Αδιάφορο. Τα ενεργειακά κοιτάσματα, η ΑΟΖ η δική τους, η δική μας και της Κύπρου, η αλαζονεία και η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι όλων μας επιβάλλουν να βρεθούμε ώμο με ώμο. Θα είμαστε αμφότεροι πιο ασφαλείς και θα κερδίσουν οι οικονομίες μας. Οι Ισραηλινοί έχουν ισχυρό Στρατό, Αεροπορία, αλλά μικρό Πολεμικό Ναυτικό. 

Αντιθέτως, εμείς σε αυτό πλεονεκτούμε. Εάν δεν ενωθούν σε κοινές δράσεις το δικό μας λόμπι με το δικό τους στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοεβραίοι ίσως διδάξουν στους δικούς μας πώς γίνεται η σωστή δουλειά υπέρ του Εθνους σου.

Ο άμεσος και τελικός στόχος, λοιπόν, πρέπει να είναι μια δεσμευτική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συμμαχία αμοιβαίας συνδρομής, στην οποία, μαζί με την Κύπρο να ενταχθεί και η Αίγυπτος και βεβαίως η συνεργασία της τεράστιας διασποράς αμφοτέρων, μαζί με αυτή των Αρμενίων. Στη γραμμή αυτή δύο συμβολικές κινήσεις αμοιβαιότητας: Εμείς να μεταφέρουμε την Πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Όμως μαζί με τα συχαρίκια στον Πρωθυπουργό για τον ορθό προσανατολισμό και την επιτυχία του ταξιδιού, πρέπει να του πούμε και μερικές αλήθειες. Δυσάρεστες, αλλά ωφέλιμες, αν πράξει τα δέοντα. 

Αγαπητέ Κυριάκο, δεσμευτική στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, ανακήρυξη και υπεράσπιση της ΑΟΖ, υπεράσπιση της Κύπρου και εν γένει ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και θητεία της πλάκας, εννέα (9) μηνών, υστέρηση σε εξοπλισμούς, διαθεσιμότητες οπλικών συστημάτων και διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, δεν πάνε μαζί. Η στρατιωτική ηγεσία σίγουρα ξέρει τι χρειαζόμαστε και είμαι βέβαιος πως τα έχει εισηγηθεί. Άκουσέ τους. Και επειδή σε κάθε λογικό άνθρωπο αρέσει το καλό παράδειγμα που λειτουργεί αποτελεσματικά: κάν’ το όπως το Ισραήλ.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024Download

More Articles Like This