9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Συστήματα «Seatrac» στις παραλίες της Αλεξ/πολης

Για πρόσβαση στην θάλασσα των Ατόμων με Αναπηρία, εγκατέστησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Τρία νέα συστήματα seatracτοποθετεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αυτές τις ημέρες στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ενώ έχει ήδη επανεγκατασταθεί ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα seatracστη δημοτική πλαζ ΕΟΤ. 

Ο μηχανισμός seatracαποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. 

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση του ατόμου με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα, καθώς το μεταφέρει στο νερό και μπορεί να επιστρέψει στη βάση του, ώστε να παραλάβει άλλο άτομο. 

- Advertisement -

Τα εν λόγω συστήματα τοποθετούνται στις παραλίες Δελφίνι, Καλαμάκι και Κυανή Ακτή της Μάκρης, η οποία μάλιστα έχει βραβευθεί και με γαλάζια σημαία.

Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί στις παραλίες Αγ. Παρασκευής και Κυανής Ακτής ειδικοί κάδοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, αποδυτήρια και ειδική σήμανση, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην παραλία της Αγ. Παρασκευής, ειδικού ηχητικού συστήματος που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα. 

Έτσι λοιπόν, όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας, αποκτούν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Ν.Τ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This