9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Άλλο ο Έβρος άλλο η Δράμα

Ήδη άρχισαν από μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, να ακούγονται φωνές, ότι οι όποιες ενισχύσεις εγκριθούν, θα πρέπει να επεκταθούν και στην Ανατ. Μακεδονία – Όμως ο Έβρος είναι αυτός που φυλάττει Θερμοπύλες – Κανένας άλλος

Ξεκίνησε λοιπόν τις συνεδριάσεις της στην Βουλή, η Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης.

Όπως έγραψε προχθές η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», στη σύνθεση της Επιτροπής, που αριθμεί 26 μέλη, δεν μετέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Θρακιώτης Βουλευτής.

Μετά την πρώτη λοιπόν συνεδρίαση της Επιτροπής ζητήθηκε από «Τεχνοκράτες» και άλλους απλούς πολίτες του τόπου μας, να υποβάλλου προς την Επιτροπή προτάσεις που θα συμβάλλουν στην Ανάπτυξη της Ακριτικής περιοχής μας, οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι βιώσιμες και άμεσα υλοποιήσιμες.

- Advertisement -

Και αν καταλάβαμε καλά, αυτές οι προτάσεις δεν πρέπει να περιέχουν Δημοσιονομικό κόστος.

Δηλαδή, να είναι λόγια όμορφα, χωρίς δαπάνη του Δημοσίου.

Που σημαίνει ότι μετά το πέρας της εξάμηνης θητείας της Επιτροπής, θα μείνουμε στα ευχολόγια.

Μακάρι να κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, αλλά κάτι τέτοιο διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Γιατί δεν είναι μόνον ο Κύπρος «μακράν των Αθηνών».

Είναι και η Θράκη μακριά.

Έτσι, για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, μπορεί να περισσεύουν χρήματα, όμως για την Θράκη και ιδιαίτερα τον Έβρο, το ταμείον είναι μείον.

Πάντως, η γενικότερη τάση που επικρατεί σήμερα μεταξύ των μελών της Επιτροπής, είναι ότι τα όποια μέτρα ληφθούν, δεν πρέπει να περιοριστούν μόνον στη γεωγραφική περιοχής της Θράκης, αλλά πρέπει να επεκταθούν και να ισχύουν και για το υπόλοιπο τμήμα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, δηλ. να αποδοθούν και στις περιοχές της Καβάλας και της Δράμας.

Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν όχι μόνο από τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας, αλλά υποστηρίχθηκαν και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι «οι Περιφέρειες είναι φορέας υλοποίησης και διαχείρισης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε σχεδιασμός, γίνεται στην βάση του συνόλου των της Περιφέρειας».

Με λίγα λόγια, βλέπουμε να παίζεται το ίδιο παιχνίδι με τα Αναπτυξιακά κίνητρα της Θράκης, που προέβλεπε ο περίφημος νόμος 289, που όμως στο τέλος επεκτάθηκε μέχρι και την… Πελοπόννησο!!!

Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» είναι υποχρεωμένη να δηλώσει ξεκάθαρα ότι άλλο πράγμα είναι ο Νομός Έβρου και άλλο οι Νομοί της Καβάλας και της Δράμας.

Εδώ στην εσχατιά της Ελληνικής Πατρίδος, ο ηρωικός λαός του Έβρου είναι αυτός που φυλάττει Θερμοπύλες.

Και αυτός ο ηρωικός λαός πρέπει να ενισχυθεί και να προστατευθεί.

Για να μπορέσει να παραμείνει στις εστίες του, γιατί τα σημάδια της πληθυσμιακής ερήμωσης του Έβρου είναι ήδη ορατά.

Δεν μπορούμε να μιλούμε για μέτρα στήριξης προς όλους, όταν αδειάζουν τα χωριά και κλείνουν τα σχολεία του Έβρου.

Αυτό το μήνυμα μεταδίδει υπεύθυνα σήμερα η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» προς όλους τους αιρετούς μας Άρχοντες και τους Φορείς του Έβρου.

Η αλήθεια (και η ζώσα πραγματικότητα) δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ο Έβρος με την Δράμα.

Ούτε με την Καβάλα.

Ας το καταλάβουν καλά αυτό, όλα τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής και ας πράξουν ανάλογα.

Σ.Κ.

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This