9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού κόστους στις παραμεθόριες περιοχές

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε στις 14.07.2020 ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με την οποία χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει  στην εξόφληση των χρωστούμενων ποσών  από την επιδότηση 12% του μισθοδοτικού κόστους προς τις επιχειρήσεις τις Θράκης. 

Παράλληλα ο κύριος Δερμεντζόπουλος δεν παρέλειψε να αναδείξει μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η  Κυβέρνηση για την ανάπτυξη του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής, σε αντιδιαστολή με την αδιαφορία  και τον εμπαιγμό που επέδειξε ο Σύριζα κατά την διάρκεια της  κυβερνητικής του θητείας.

* * * 

- Advertisement -

Τώρα Κυρίες και Κύριε συνάδελφοι,

Σχετικά με την τροπολογία για το 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης.

Για μια δεκαετία ολόκληρη από το 2010 μέχρι  σήμερα δεν υπήρξε επίσκεψη οποιουδήποτε φορέα είτε στη Θράκη είτε στην Αθήνα οποιοδήποτε κλιμακίου πολιτικών, ατόμων, ή κομμάτων που να μην είχε τεθεί το ζήτημα. Δεν υπήρχε διεκδικητικό υπόμνημα που να μην είχε στις πρώτες θέσεις την καταβολή του 12%. Και θα θυμίσω λοιπόν σήμερα στους πανηγυρίζοντες που τους έπιασε ο πόνος για την Θράκη, Βουλευτές του Σύριζα, ότι αυτοί είχαν σημαία στις εκλογές του 2015 την καταβολή του και όχι μόνο δεν το έδωσαν αλλά το κατήργησαν κι’ όλας με απόφαση του τότε Υπουργού του κ Σταθάκη. Προφασιζόμενοι βέβαια την μη συμβατότητα του μέτρου  με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στην συνέχεια να αθετήσουν  την υπόσχεση τoυς πως θα εξασφαλιζόταν  κάποιος άλλος τρόπος στήριξης.

Η σημερινή λοιπόν κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να υποσχεθεί έρχεται σήμερα και το υλοποιεί. Να λοιπόν μια ακόμα διαφορά του Σύριζα με την ΝΔ. Αυτοί τάζουν χωρίς να υλοποιούν, εμείς υλοποιούμε χωρίς να τάζουμε. Και αυτό και το θέλει και το καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης. Δίκαια λοιπόν οι επιχειρήσεις της Θράκης υποδέχονται ένθερμα αυτή την τροπολογία. Θα σας καταθέσω στα πρακτικά το κείμενο με τις επισημάνσεις τους και την παράκληση να τα δείτε θετικά γιατί  και δίκαια είναι και στο πνεύμα που θέλουμε να επιδείξουμε για την Θράκη είναι.

Εκεί όμως που θα επιμείνω και συμφωνώ με τον κύριο Λοβέρδο, είναι στην άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Γιατί οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα και η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες ανάπτυξης. Όσον αφορά την παραίτηση από τα ένδικα μέσα που έχουν προσφύγει μεγάλος αριθμός δικαιούχων η άμεση υπογραφή και εφαρμογή τα καθιστά άνευ αντικειμένου εφόσον ικανοποιούν το αίτημα τους.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ  και να ευχαριστήσω θερμά  τον Πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου των οικονομικών καθώς και όλους τους συναρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά του μέτρου επιδότησης του εργατικού κόστους στις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας.  

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για τον Έβρο όσο και για την Θράκη, η συγκεκριμένη απόφαση δίνει ανάσα ζωής σε εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσα από την ενίσχυση της ρευστότητας και της διασφάλισης πολύτιμων νέων θέσεων εργασίας. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνηση για την ενίσχυση του Έβρου και γενικότερα της Θράκης, δεν περιορίζονται μόνο στην νομοθέτηση του παραπάνω μέτρου. Την ίδια στιγμή δημιουργείται μια  διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, ενώ ταυτόχρονα με την επίλυση των εκκρεμοτήτων που εμπόδιζαν την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων που εκμεταλλευόμενοι την μοναδική γεωπολιτική θέση του Έβρου, θα τον μετατρέψουν σε ένα ισχυρό περιφερειακό  διαμετακομιστικό κόμβο προϊόντων και ενέργειας.

Δυστυχώς σε μία περίοδο που το  διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια και ένταση, η οικονομική θωράκιση των παραμεθόριων περιοχών της χώρας θα πρέπει να αποτελεί για την χώρα μας ύψιστη πολιτική προτεραιότητα. Μόνο διαμέσου της δημιουργίας μιας υγειούς και εξωστρεφούς τοπικής οικονομίας που θα προσφέρει στους νέους της περιοχής τα εχέγγυα  για να μείνουν και να δημιουργήσουν  στον τόπο τους, θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τις όποιες εξωτερικές γεωπολιτικές πιέσεις και να εξασφαλίσουμε την ισχυρή θέση της  χώρας μας στην περιοχή.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This