9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Ας δούμε τους Άγγλους που πολέμησαν για τα Φώκλαντς

Όσοι «πρόθυμοι» μας λένε πως το Καστελλόριζο είναι μακριά – Ο Ελληνισμός δεν εκπέμπει μήνυμα – Είναι ο ίδιος, ΜΗΝΥΜΑ στην Ανθρωπότητα

Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.g,rδιοργάνωσε η ΑmericanHellenicEducationalProgressiveAssociation– AHEPA σε συνεργασία με MediterraneanCouncilForumMEDCF(medcg.org), την Κυριακή 05 Ιουλίου 20.00 και με θέμα «Το Μέλλον του Ελληνισμού» .

Την ΑΗΕΡΑ τίμησε ακόμη μία φορά ο Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, συντόνισε η κ. Βασιλεία Πραζιούτη Βαλκανιολόγος- Διεθνολόγος, σχολίασε η GovernorZoneV MargaretDritsas(Canada), DaughtersofPenelope, και προλόγισε ο κ. Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & CommunityLiaisonConsultantEnergyandDefenceIndustry– Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», (Διοργάνωση).

Ο κ. Νίκος Λυγερός, σε ζωντανή σύνδεση από τη Γαλλία φώτισε με το δικό του μοναδικό τρόπο και σοφία το «ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ… «Χαίρομαι που συμβάλλω στους αγώνες της ΑΗΕΡΑ…»

- Advertisement -

Η κ. Δρίτσα ευχαρίστησε τον κ. Λυγερό που δέχθηκε την πρόκληση και τόνισε το καθήκον για την ενημέρωση του Ελληνισμού για τους στόχους και τις ρίζες του.

Ο κ. Λυγερός μεταξύ φώτισε σε βάθος τα όσα συμβαίνουν και επηρεάζουν τον Ελληνισμό.

«Η Τουρκία καθυστερεί την απόφαση της σχετικά με το καθεστώς του Ναού της του Θεού Σοφία γιατί μετράει τις αντιδράσεις που προκαλεί…Μην ξεχνάτε ότι Κωνσταντινούπολη είχε απελευθερωθεί το 1918…».

«Δεν ξέρω αν θα υλοποιήσουν το σκεπτικό τους, αλλά εμείς στο ενδιάμεσο πρέπει να πατήσουμε θεμελιακά πάνω στο θέμα της UNESCO, η Τουρκία παρουσίασε το φάκελο (σ.σ. για το Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας επί Μουσταφά Κεμάλ) ώστε να γίνει μουσείο…κατα συνέπεια τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν αυτό που κατέθεσαν τότε και θα προκαλέσει αντιδράσεις και από την UNESCO…πέρασαν 600 χρόνια αλλά εκεί έχουμε ακόμη το μυαλό μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα την απελευθερώσουμε…»

 Σχετικά με την πολιτική και την οικονομία «..Σχεδόν όλοι είναι πολιτικοί και βραβεία νόμπελ οικονομολογίας δεν έχουμε..το υπόβραθρο πάντα παραμένει η Στρατηγική και η Ενέργεια …ο Θεμιστοκλής στηρίχθηκε σε αυτό και μετέπειτα και ο Μέγας Αλέξανδρος…Το φυσικό αέριο στον 21ο αιώνα δεν θα έρθει από την Αρκτική κατα συνέπεια θα παίξουμε στη Μεσόγειο…»,

Ο κ. Λυγερός τόνισε την υπεραξία της ΑΟΖ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και την «αντεπίθεση» του Ελληνισμού..

«…Όσοι λενε ότι το Καστελόριζο είναι μακριά, να πάρουν μαθήματα από τους Εγγλέζους που πολέμησαν για τα Φώκλάντ και τους Γάλλους που έχουν πολλές υπερπόντιες κτήσεις» …

«Το πρόβλημα των ξένων δεν είναι αν έχουμε φυσικό αέριο αλλά με ρωτάνε αν εσείς (σ.σ. οι Έλληνες) ως πολιτικά όντα θα πάρετε την απόφαση η όποια καθυστέρηση ωφείλεται στους πολιτικούς…» 

« ..Ο Ελληνισμός  δεν εκπέμπει μήνυμα, είναι ο ίδιος Μήνυμα….Μπορούμε να τροφοδοτήσουμε ακόμη και σήμερα τα ξένα μουσεία…ο Ελληνισμός είναι δώρο του χρόνου στην Αθρωπότητα…Ο Ελληνισμός είναι φάρος, αν κάθε φορά ρωτάς που είναι το φως κάνεις λάθος … εσύ το εκπέμπεις εσύ είσαι το φως…ο Ελληνισμός είναι ο Οδυσσέας…αντέχει στο χρόνος μετατρέπει το αδιανόητο σε πράξεις…»

Σχετικά με την Ομογένεια και την προσφορά της ΑΗΕΡΑ ο κ. Λυγερός είπε ότι « Η Ελλάδα θα πεθάνει χωρίς την Ομογένεια, αν υπάρχει Ομογένεια και χαθεί η Ελλάδα, η ομογένεια θα την ξαναφτιάξει… η Φιλική εταιρεία ξεκίνησε από το εξωτερικό εργάστηκε και μέσα σε εφτά έτη τα κατάφερε, από την αρχαιότητα συμβαίνει, έχουμε σπόρους παντού που παράγουν έργο, όπως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού μια κανονοτομία, με το χρόνος θα διευρυνθεί…χρειάζονται νέες ιδέες…».

«Εργαζόμαστε για τους αιώνες όχι για τις ημέρες…πλάγια σκέψη, νοημοσύνη…να παίρνουμε πρωτοβουλίες…είμαστε παντού…».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This