9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να γίνει ο «Χαλίφης» (θρησκευτικός ηγέτης) του Ισλάμ – Η Θρησκεία στην υπηρεσία της Πολιτικής

Γνωρίζουμε πολύ καλά από την Παγκόσμια Ιστορία, ότι η θρησκεία αποτελεί ένα ισχυρότατο όπλο για την πραγμάτωση επεκτατικών σχεδίων, τόσο στην Δύση, όσο και στην Ανατολή.

Θυμηθείτε τους θρησκευτικούς πολέμους Καθολικών-Διαμαρτυρομένων που αιματοκύλησαν την καρδιά της Ευρώπης, κατά τον 30ετή πόλεμο.

- Advertisement -

Θυμηθείτε ακόμα και τις Σταυροφορίες, για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους Μουσουλμάνους, που οδήγησαν εκτός των άλλων, και στην κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους το 1204.

Τότε που το Βατικανό, με πρόσχημα το “FILIOQUE” έδωσε την χαριστική βολή στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Που την ονόμασε «Βυζάντιο», ώστε να παραμείνει μόνον το Βατικανό, η έδρα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Στην θρησκεία στηρίζεται σήμερα και η τρομοκρατία του ISIS, δηλ. των Ισλαμιστών που έχουν κηρύξει Ιερό πόλεμο κατά των «απίστων» Χριστιανών, που σφάζουν ακόμη και σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, ο μεγαλομανής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν που θέλει να καταγραφεί στις δέλτους της Τουρκικής Ιστορίας, ανώτερος από τον Κεμάλ Ατατούρκ, έχει αποδοθεί σε μια ατελέσφορη προσπάθεια για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με δράσεις σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και βέβαια με την δημιουργία της «Γαλάζιας Πατρίδας», που σημαίνει αρπαγή Ελληνικών νησιών και μετατροπή του Ελληνικού Αιγαίου σε τουρκική λίμνη…

Έτσι, χρησιμοποιεί ο κ. Ερντογάν για την εκπλήρωση των επεκτατικών στόχων του, ακόμα και το όπλο της θρησκείας, ώστε να αναδειχθεί σε… Χαλίφη (δηλ. σε θρησκευτικό ηγέτη) του Ισλάμ.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σαν εύκολο όπλο την μετατροπή του Συμβόλου του Παγκοσμίου Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία, σε Τζαμί, δηλ. σε Τέμενος του Ισλάμ.

Χθες, το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας ολοκλήρωσε την ακρόαση σχετικά με το αν η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει μουσείο, ή να μετατραπεί σε τζαμί και θα εκδώσει γραπτή απόφαση εντός 15 ημερών.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας πέταξε το μπαλάκι στον Ερντογάν για την τελική απόφαση: «Επί του παρόντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου. Η αγωγή (σ.σ. για ακύρωση του μουσειακού στάτους της Αγίας Σοφίας) πρέπει να απορριφθεί».

Η συνεδρίαση ήταν… εξπρές και κράτησε λιγότερο από 20 λεπτά, με το δικαστήριο τελικά να αποφασίζει… να μην αποφασίσει! Ένας εύσχημος τρόπος να διώξει από πάνω του την «καυτή πατάτα». Εξάλλου, σε 15 μέρες πολλά μπορούν να γίνουν και να μη χρειαστεί καν να ανακοινώσει απόφαση!

Εν τω μεταξύ ο κ. Πομπέο κάλεσε τον Ερντογάν να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος.

Σημείωσε δε με έμφαση ότι «οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως υποβάθμιση της κληρονομιάς ενός εμβλητικού κτιρίου».

«Προτρέπουμε την Κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, ως παράδειγμα της δέσμευσής της να σέβεται τις θρησκευτικές παραδόσεις και την διαφορετική ιστορία που συνέβαλε στην Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσει ότι παραμένει προσβάσιμη από όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανό ΥΠΕΞ. 

Όμως, το ερώτημα που παραμένει και είναι ερώτημα και απορία πολλών Ελλήνων Χριστιανών, είναι το εξής:

Πού είναι ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας;

Γιατί δεν μιλά καθόλου ο Πάπας Φραγκίσκος;

Αλλά και ο ομόδοξος Ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρώσων, γιατί σιωπά;

Έχουν εντάξει και αυτοί στην Θρησκεία τα πολιτικά παιχνίδια;

Αλλοίμονο. Δεν απέμεινε τίποτα όρθιο στον άθλιο κόσμο μας;

Σ.Κ.

Υ.Γ.

Το ίδιο ερώτημα και απορία ισχύει και για την… αφωνία των άλλων Ορθόδοξων Πατριαρχείων – Μόνος του έχει απομείνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος…

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νερά αχαρτογράφητα τα… Ελληνοτουρκικά

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, γίνεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Προβληματισμό όμως προκαλούν οι δηλώσεις...

More Articles Like This