9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Η ΘΡΑΚΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 12%

Διορθώνεται η αδικία μιας δεκαετίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε αντισυνταγματικά την ενίσχυση και την έκοψε – Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα δώσει νέα ζωή στις επιχειρήσεις της ακριτικής περιοχής μας

Ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζουν τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης για την απόφασή του που αποκαθιστά την μεγάλη αδικία που είχε διαπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της οποίας έφυγαν οι Βιομηχανικές και Βιοτεχνικές επιχειρήσεις από τον τόπο μας και πήγαν στην γειτονική Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να μείνουν οι νέοι Θρακιώτες άνεργοι.

Εξάλλου, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, χαρακτηρίζει σαν «νίκη της Θράκης», την καταβολή των οφειλών της επιδότησης εργασίας 12%.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

- Advertisement -

* * * 

«Από το 2010 και για μία ολόκληρη δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία αθετώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν κατέβαλε στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% επιδότησης ημερομισθίου των εργαζομένων, το οποίο όμως ισολογίσθηκε και φορολογήθηκε, στερώντας τες μέσα στην οικονομική κρίση κάθε ίχνος ρευστότητας.

Αυτό είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και άλλες να μετακομίσουν στα Βαλκάνια εκτινάσσοντας την ανεργία και ενισχύοντας τη μετανάστευση από την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη, αντί να αποκαταστήσει την αδικία, την επέτεινε καταργώντας με αντισυνταγματικό και απαράδεκτο τρόπο κάθε πρόσθετο κίνητρο για τη Θράκη.

Σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από ένα συστηματικό, αθόρυβο και σωστά οργανωμένο αγώνα που κάναμε σε απόλυτο συντονισμό με τις επιχειρήσεις της περιοχής, μας δικαιώνει.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την ανταπόκρισή του.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταϊκούρα, διότι ανταποκρινόμενος στις παρεμβάσεις μας, συντόνισε και διευκόλυνε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και το Γενικό Γραμματέα, ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το συναρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη για τη συμβολή τους.

Η τροπολογία που σήμερα κατατίθεται στη Βουλή αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης μας.

Διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών.

Ενισχύει έτσι όχι μόνο την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την προοπτική τους, αφού διασφαλίζει νέες δυνατότητες ρευστότητας.

Δημιουργούνται νέες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Με την τακτοποίηση του 12% κλείνουμε έναν φαύλο κύκλο κρατικής ασυνέπειας του παρελθόντος και με τη Διυπουργική  Επιτροπή για τη Θράκη ανοίγουμε ένα νέο κύκλο πραγματικής ανάπτυξης.

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύουμε εμπράκτως τι σημαίνει ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ».

* * *

Για το ίδιο θέμα, από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

* * * 

Για χρονικό́ διάστημα 10 ετών οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με επιστολές, παρεμβάσεις, συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, αγωνίστηκαν για να αποκατασταθεί́ η αδικία που συντελέστηκε εις βάρος των επιχειρήσεων της περιοχής μας, μετά την κατάργηση της επιδότησης του εργοδοτικού́ κόστους 12% και 4% αντίστοιχα. Οι ανεξόφλητες επί δεκαετία επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές, δημιουργήσαν τεράστια οικονομικά́ προβλήματα και στοίχισαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Μετά τη σημερινή́ εξέλιξη και την απόφαση της κυβέρνησης να επιλύσει ένα χρόνιο και σημαντικό́ πρόβλημα των επιχειρήσεων των παραμεθορίων περιοχών της χωράς, αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αφού́ οι αρμόδιοι υπουργοί́ σας αποδέχθηκαν τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, όπως αυτές διατυπώνονταν όλο αυτό́ το χρονικό́ διάστημα.

Σε μια εξαιρετικά́ κρίσιμη συγκυρία για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων δίνει ανάσα ζωής σε εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσα από́ την ενίσχυση της ρευστότητας και περαιτέρω διασφαλίζει πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Η Πολιτεία κατάλαβε τον καθημερινό́ αγώνα που δίνει η ραχοκοκαλιά́ της εθνικής οικονομίας, οι ακριτικές επιχειρήσεις μας και στηρίζει εμπράκτως τη βιωσιμότητά τους.

Το Περιφερειακό́ Επιμελητηριακό́ Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ευχαριστεί́ δημοσία τον Πρωθυπουργό́ Κυριακό Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συναρμοδίους υπουργούς και αναμένουμε την άμεση εφαρμογή́ της προτεινόμενης διάταξης.

Με εκτίμηση,

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ.Θ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών από την U CERT

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άρχισε τη λειτουργία...

More Articles Like This