9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Θα συνεχισθεί η παραγωγή τμημάτων F-35 στην Τουρκία!!!

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγοράσουν τους S-400 της Τουρκίας – Απαιτείται άδεια της Ρωσίας, που δεν την δίνει

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζέσικα Μάχουελ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τουρκικές εταιρείες παραγωγής 139 εξαρτημάτων/ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, τουλάχιστον έως το 2022, ενώ θα συνεχίσουν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις με απώτερο σκοπό, κάποια στιγμή στο μέλλον, να τις αντικαταστήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση νέων μαχητικών F-35 στην Τουρκία έχει ανασταλεί αφ’ ότου η χώρα απεφάσισε την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Μία προσπάθεια των ΗΠΑ για διευθέτηση του ζητήματος με πρόταση να αγοράσουν αυτές τελικώς τα συστήματα S-400 της Τουρκίας έπεσε στο κενό.

Η ’Άγκυρα απέρριψε την πρόταση, ακόμη όμως και αν την είχε κάνει δεκτή, η μεταβίβαση αυτή απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστού των συστημάτων, δηλαδή της Ρωσίας, πού δεν είναι πρόθυμη να επιτρέψει στις ΗΠΑ να αποκτήσουν υψηλής τεχνολογίας συστήματά της.

- Advertisement -

Ήδη μάλιστα η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Μαρία Βορόμπιοβα κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εξαγάγει τα 20 ρωσικής κατασκευής συστήματα αεραμύνης S-400 σε άλλη χώρα χωρίς την άδεια της Μόσχας.

Στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η πώληση των συστημάτων σε τρίτες χώρες δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση για τους S-400 κατετέθηκε στην αμερικανική Γερουσία από τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή της Νοτίου Ντακότα Ουίπ Τζον Θάν. 

Μόνον όμως έφ’ όσον λάβει την έγκριση του Αμερικανού Προέδρου Τράμπ μπορεί να έχει υπόσταση. 

Επί προσθέτως, στην σχετική πρόταση περιλαμβάνεται και ο όρος να διασφαλισθεί ότι τα έσοδα της Τουρκίας από την αγοραπωλησία αυτή «δε θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση άλλων στρατιωτικών οπλικών συστημάτων, τα οποία οι ΗΠΑ εκτιμούν ως μή συμβατά με τα Νατοϊκά αμυντικά Συστήματα».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This