9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Καβάλα και Δράμα θέλουν ίδια μέτρα με την Θράκη

Ζητούν να συμπεριληφθούν στην Διακομματική Επιτροπή – «Πρέπει να υπάρξει ενιαία Περιφερειακή ταυτότητα»

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, με θέμα την «διεύρυνση» της Διακομματικής επιτροπής για την εξέταση των προβλημάτων της Θράκης, στο σύνολο της ΠΑΜΘ, απέστειλαν ο επικεφαλής κ. Κωστής Σιμιτσής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Περιφέρεια σε Δράση» κ.κ. Γιώργος Ζιμπίδης, Αρχέλαος Γρανάς, Δημήτριος Δόντσος και Ιωάννης Ζαμπουνίδης.

Σε συνέχεια της αντίστοιχης κοινής επιστολής των προέδρων των Επιμελητηρίων Δράμας και Καβάλας προς την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κ. Ντόρα Μπακογιάννη και του αιτήματος της συμπερίληψης της Ανατολικής Μακεδονίας στην επιτροπή, οι σύμβουλοι της Περιφερειακής παράταξης ζητούν από την διοίκηση της Περιφέρειας να καταβάλει την απαραίτητη προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση του αιτήματος, προβάλλοντας επίσης το επιχείρημα της ενιαίας περιφερειακής ταυτότητας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή «παρά τους ευγενείς στόχους της πρωτοβουλίας (για τη Διακομματική επιτροπή), αυτή θα μείνει λειψή και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθόσον διαιρεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Advertisement -

Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις τους δεν γίνεται να απομονωθούν γεωγραφικά, θα είναι δε ανεφάρμοστες και αλυσιτελείς όποιες προσπάθειες διαχωρίζουν τις περιοχές και τους κατοίκους αντί να ενώνουν διαμορφώνοντας κοινή περιφερειακή συνείδηση».

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση «δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης που να μη χαρακτηρίζουν εξίσου ή να μην επηρεάζουν άμεσα και την Ανατολική Μακεδονία (ενδεικτικά: συνοριακότητα, δημογραφική γήρανση, αποβιομηχάνιση, απόσταση από αγορές)» για να υπογραμμίσουν επίσης πως «η Ανατολική Μακεδονία επιβαρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό/μεταναστευτικό και από τον Covid-19, συνεπώς οι ισορροπίες που είχαν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλο κόπο έχουν ήδη ανατραπεί».

Οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι που συνυπογράφουν την ανακοίνωση ζητούν από την διοίκηση της Περιφέρειας να καταβάλει προσπάθεια ώστε το έργο της Διακομματικής Επιτροπής να αφορά όλη την Περιφέρεια και όχι μονάχα ένα γεωγραφικό της διαμέρισμα «που έχει βέβαια τη δική του ιστορία, δεν αποτελεί όμως ξεχωριστή διοικητική, νομική και οικονομική οντότητα».

Νατάσσα Βαφειάδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This