9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Όλα τα κόμματα συναινούν στην αναγκαιότητα ειδικού σχεδίου για την Ανάπτυξη της Ακριτικής Θράκης – 25 τα μέλη της Επιτροπής

Η ομόφωνος απόφαση τής Ολομέλειας τής Βουλής για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη τής Θράκης, λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω τής αυξημένης σημασίας τής περιοχής, τής επικαιρότητας και των ιδιαιτεροτήτων από την δημογραφική ανισορροπία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. 

Η Διακομματική Επιτροπή τής Βουλής, πού αποτελεί πρόταση του Πρωθυπουργού, θα αποτελείται από 25 μέλη -κατά αναλογία κομμάτων- και θα υποβάλλει τις προτάσεις της εντός εξαμήνου από την συγκρότησή της.

«Το πρώτο βήμα θα γίνει στην Κομοτηνή» είπε η Πρόεδρος τής Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς αντιπροσωπία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μεταβεί εκεί για νά συζητήσει νομικά θέματα. 

- Advertisement -

 Για πρώτη φορά η Κομοτηνή και η ευρύτερη περιοχή υποδέχονται μία τέτοια αποστολή.

 «Στόχος τής Επιτροπής μας είναι τους επόμενους έξι μήνες νά προτείνει πολιτικές ανάπτυξης τής Θράκης. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μετά την επιτυχή διαβούλευση στη Σύνοδο Κορυφής και έχοντας η χώρα περίπου 70 δισ. για την επόμενη επταετία, νά καταρτίσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη περιοχή πού θα της επιτρέψει οριστικά νά γυρίσει σελίδα. [.. ,]Ή συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε σε έξι μήνες νά παραδώσουμε το ομόφωνο πόρισμα πού θα είναι οδηγός των αναπτυξιακών εργαλείων τής Θράκης» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.

 «Το μήνυμα τής πρωτοβουλίας τοι Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο. Είναι μήνυμα ένότητας τών Ελλήνων και φροντίδας για την περιφερειακή ανάπτυξη τής χώρας» τόνισε ό υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

 Σχολιάζοντας την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου περί επικοινωνιακού, ψευδεπίγραφου και υποκριτικού ενδιαφέροντος τής Κυβερνήσεως για την Θράκη, είπε: «Ή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν κομπάζουν για αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρούμε ότι κάνουμε το αυτονόητο, με συνειδησιακό πατριωτικό καθήκον. 

Το μήνυμα τής Βουλής πρέπει νά είναι ομόφωνο ότι η Διακομματική Επιτροπή θέτει σε προτεραιότητα τα προβλήματα τής περιοχής τής Θράκης, τα προβλήματα των Ελλήνων και των μουσουλμάνων, και ότι η Ελλάδα πορεύεται με ενότητα και ταυτόχρονα με ευρωπαϊκό πνεύμα όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και ανάπτυξη τής περιοχής».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στην Διακομματική Επιτροπή αλλά δεν θα σας δώσουμε συγχωροχάρτι.

 Η συμφωνία πρέπει νά γίνει με τους πολίτες τής Θράκης και τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς τής περιοχής και όχι σε κλειστές πόρτες.

  Η Θράκη δεν έχει ανάγκη από συμπάθεια αλλά από μια πραγματική πατριωτική πολιτική,

με προτάσεις για πραγματική ανάπτυξη και δημοκρατία και εκεί θα αναμετρηθούμε» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ο Πρόεδρος τής Ελληνικής Λύσεως Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού «αναγκαίο καλό πού έπρεπε νά γίνει». 

«Μπορεί νά διαφωνούμε σε πολλά, αλλά πρέπει, σε ένα τόσο μείζον θέμα για την ανάπτυξη τής 

ακριτικής Θράκης, νά συμφωνήσουμε» προσέθεσε ό κ. Βελόπουλος.

 Ό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας επεσήμανε ότι«πρέπει νά υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο πού δεν θα αφορά μόνο την Θράκη αλλά το σύνολο τής περιφέρειας τής Ανατολικής Μακεδονίας».

-Ε- 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This