9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

«Πέντε»: Η ταινία για τους 5 Νεομάρτυρες Σαμοθράκης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και την Μαρίνα Κονδύλη, μίλησε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Πέντε», Βασίλης Τσικάρας, αναφέροντας όλα τα νεώτερα που υπάρχουν γύρω από αυτό το γενναίο εγχείρημα.

Πρόκειται για την δημιουργία της ταινίας που αφηγείται τον βίο των 5 Νεομαρτύρων Σαμοθράκης,Μανουήλ Παλογούδα, Θεόδωρο Δημητρίου, Γεώργιο Κουρούνη, Γεώργιο Καλακίκο και Μιχαήλ από την Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσικάρας «περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι τα ευχάριστα, καθώς έχουμε καταθέσει όλο το projectκαι το πλάνο της ταινίας, το πως δηλαδή θέλουμε να κινηθούμε – από τον σενάριο μέχρι τους προϋπολογισμούς. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της Θράκης για μια ταινία, η οποία ναι, μεν, έχει ως επίκεντρο ως βάση τη ζωή των 5 Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης, αλλά είναι και μια ταινία στην οποία γίνεται αναφορά στην Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα στη Θράκη».

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσικάρας συμπλήρωσε πως είναι η 3ηταινία του για το 1821, αφού είχε ξεκινήσει μια τριλογία πριν από 6 χρόνια. 

- Advertisement -

Οι 2 προηγούμενες ταινίες του «Έξοδος 1826» (2017) και «Πολιορκία» (2019) έχουν θέματα από την Ελληνική Επανάσταση, και στόχος είναι η νέα ταινία «Πέντε» να προλάβει να βγει πριν το 2021.

«Είναι μια παραγωγή, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εδώ και περίπου έναν χρόνο», δήλωσε ο κ. Τσικάρας. «Ηθοποιοί, δεύτεροι ηθοποιοί και κομπάρσοι, όσοι είναι δηλαδή μπροστά από τις κάμερες, αριθμούν περίπου του 100-150. Γενικά όμως, στο σύνολο, θα υπάρχουν 200-250 εργαζόμενοι», επεσήμανε.

Μάλιστα, τόνισε πως το Πολιτιστικό Σωματείο «Εκκίνηση», το οποίο “τρέχει” την όλη προσπάθεια, χρειάζεται την βοήθεια των Θρακιωτών (επιχειρηματιών, επαγγελματιών, κλπ.) για να ολοκληρωθεί αυτή η ταινία.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή και θέλουμε να είναι η πιο εντυπωσιακή. Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά ταινία για το 1821 με ήρωες από την Θράκη. Η ταινία θα διαφημίσει και θα ενισχύσει τον τόπο μας. Και φυσικά, έτσι θα μάθουμε και την ιστορία μας», έκανε σαφές ο κ. Τσικάρας.

Η ταινία «Πέντε» έχει και την στήριξη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.

Μ.Κ.

Σημείωση Ε.Θ.

Όποιος από τους πολίτες θέλει να συμβάλλει στην κίνηση αυτή, για να γίνει πραγματικότητα η ταινία, μπορεί να επικοινωνήσει με το Σωματείο «Εκκίνηση»:

somateio.ekkinisi@yahoo.com & 6948806255

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This