9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Προστατέψτε την νεολαία από την χρήση ναρκωτικών

Η Κυβέρνηση οφείλει να καταργήσει τον νόμο για την καλλιέργεια κάνναβης, που τον «φύτεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ σαν… νάρκη στη χώρα μας

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι ένα μεγάλο ράφι από το μαγαζάκι της γειτονιάς, το μίνι μάρκετ απ’ όπου ψωνίζουμε οικογενειακά, γέμισε με προϊόντα που συνδέονται με το κάπνισμα μαριχουάνας.

Ειδικοί σωλήνες, όπου κάποιος μπορεί να κάψει το χασίσι μέσα και να το εισπνεύσει, ψευτοανώδυνα υποκατάστατα μαριχουάνας, καρβουνάκια για να ξεκινάς την καύση του χόρτου, ειδικά φύλλα καπνίσματος («τζιβάνα» είναι η αργκό ορολογία) για να φτιάχνεις το τσιγαριλίκι και άλλα σχετικά. Όλα αυτά σε περίοπτη θέση, ακριβώς πάνω από τον πάγκο του καταστηματάρχη.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό μαγαζί που ακολουθεί αυτή την καταστροφική μόδα προώθησης της ναρκωτικής κουλτούρας. Παρατήρησα ότι σχεδόν κάθε περίπτερο, παντοπωλείο, μίνι μάρκετ έχει σε αφθονία τέτοιου είδους άκρως επικίνδυνα προϊόντα.

- Advertisement -

Όλα αυτά στον απόηχο ενός από τα τελευταία καταστροφικά νομοσχέδια που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε μπροστάρη τον υποστηρικτή της κουλτούρας της κάνναβης, σύμβουλο τότε στο Μαξίμου, Νίκο Καρανίκα. Συγκεκριμένα, πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο Καρανίκας πανηγύριζε που πέρασε τον άκρως επικίνδυνο για τη νεολαία μας νόμο στήριξης της «φαρμακευτικής» κάνναβης.

Δυστυχώς, ακόμα και διανοητές της συντηρητικής πλευράς έχουν μολυνθεί από τον ιό της άκρατης ελευθεριότητας στο θέμα των ναρκωτικών. Με θλίψη έχω ακούσει σε συζητήσεις κάποιους πατριώτες που είναι ανοιχτοί στη μερική ή και στην ολική αποποινικοποίηση ναρκωτικών. Θυμίζω σε όλους ότι αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, αλλά μέχρι τα όρια όπου δεν θίγονται η εθνική μας ταυτότητα και συνέχεια. Δεν στηρίζουμε την ασυδοσία ούτε απόψεις που θέτουν σε τρομακτικό κίνδυνο τη νεολαία μας.

Ο 50χρονος που επιθυμεί να είναι επιεικής ο νόμος περί ναρκωτικών, ώστε να «χαλαρώνει» ο ίδιος κάποιες στιγμές, κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στον 20χρονο νεαρό, καθώς τα ελαφριά ναρκωτικά αποτελούν τον προθάλαμο για τα σκληρά και για μια ζωή εξαρτημένη από ουσίες. Κατεστραμμένη ζωή, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα πρότυπα που έχουμε για παραγωγικά και αυτόνομα μέλη της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους νέους μας και να καταργήσει τον νόμο για την κάνναβη, που φύτεψε σαν νάρκη ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει από την εξουσία. Αυστηρή νομοθεσία κατά οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, παύση της ναρκωτικής

κουλτούρας που διαδίδεται στη νεολαία μας, «φρένο» στις επιχειρήσεις που βασίζονται σε τέτοιου είδους νοσηρές ιδέες, σκεπτικισμός απέναντι σε ευσεβείς πόθους αριστερών για «ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης». Αντιδράστε τώρα, πριν είναι πολύ αργά.

Απόστολος Κρητικόπουλος

Διδάκτωρ Πληροφορικής 

(twitter: @kritikopoulos)

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This