9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Μετά την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με αιχμή την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα διμερώς με στόχο την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Αυτά θα μπορούσε να είναι:

1. Κλείσιμο επ’ αόριστον της συνοριακής διάβασης των Κήπων για τις διεθνείς οδικές εμπορικές μεταφορές από Τουρκία προς Ευρώπη, που εκτελούνται μέσω της Εγνατίας Οδού.

- Advertisement -

2. Διακοπή επ’ αόριστον της χρηματοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού για την αναστήλωση οθωμανικών μνημείων που βρίσκονται στη χώρα μας και αναστολή εκτέλεσης όλων των εργασιών συντήρησης σε αυτά.

3. Κλείσιμο όλων των παράνομων χώρων λατρείας που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς έγγραφη σχετική άδεια. Επιβολή υψηλού συντελεστή ή αύξηση του ήδη υπάρχοντος στα νόμιμα λειτουργούντα τεμένη.

4. Διακοπή επ’ αόριστον της λειτουργίας όλων των υποκαταστημάτων της τουρκικής τράπεζας ΖΙΡΑΑΤ ΒΑΝΚ που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και πάγωμα όλων των καταθετικών λογαριασμών.

5. Αναστολή επ’ αόριστον χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες και άρση του μέτρου χορήγησης βίζας 72 ωρών για επισκέψεις στη Θράκη. Από το μέτρο εξαιρούνται οι Τούρκοι πολίτες ελληνικής καταγωγής και χριστιανικού θρησκεύματος.

6. Μπλοκάρισμα επ’ αόριστον όλων των τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων πολιτών σε ελληνικές τράπεζες, επιβολή υψηλού κόστους παρακράτησης για εισερχόμενα από την Τουρκία εμβάσματα έως και 50% του ποσού και απαγόρευση αποστολής εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

7. Επιβολή υψηλών τελών, φόρων και δασμών στα εισαγόμενα τουρκικά προϊόντα.

8. Επιβολή υψηλού ειδικού φόρου σε οργανωμένες τουριστικές εκδρομές από την Ελλάδα προς την Τουρκία, ή σε μεμονωμένες μετακινήσεις, έως και 100% της αξίας των εισιτηρίων κατ’ άτομο.

9. Ενθάρρυνση των επαγγελματιών όλων των κλάδων ώστε να επιλέγουν άλλες αγορές, πλην Τουρκίας, για την κάλυψη των αναγκών τους, έστω και με επιδότηση διαφοράς κόστους, εάν απαιτηθεί.

10. Επιβολή ειδικού τέλους για τα υπάρχοντα οθωμανικά μνημεία και βακούφια που υπάγονται στην τουρκική κυβέρνηση.

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This