9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Φτάνουν οι θωπείες στον «Ερντογανισμό»

Αντί για τα μοιρολόγια για την Αγία Σοφία, η Ελλάδα οφείλει να πάρει δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες – Να συνεδριάσει η Βουλή – Να προχωρήσουμε τώρα στα δώδεκα (12) Ναυτικά Μίλια – Και προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης

Για την ειρωνική προσωνυμία “Μωάμεθ”, στο όνομα του Ερντογάν είπαμε κάποια πράγματα {1}.

Όμως αν η πράξη μετατροπής σε τζαμί ανήκει στα εγκλήματα ειρήνης, αυτό δεν σημαίνει ότι  τα μοιρολόγια που είδαμε εκ μέρους των όποιων επίσημων ημεδαπών και αλλοδαπών, μπορούν να προσφέρουν και να αλλάξουν κάτι.

Αυτό που χρειάζεται είναι να συγκληθεί η Ελληνική Βουλή και με ομόφωνη απόφαση να πει προς όλη τη διεθνή κοινότητα, εννοείται και προς την Τουρκία, ότι δεν αναγνωρίζει την αυθαίρετη και παράνομη αυτή πράξη. Γιατί η Αγία Σοφία ουκ εάλω. Και γιατί η βάναυση αυτή προσβολή στην ιερότητα, μόνο ως κακουργηματική πράξη ιεροσυλίας μπορεί να χαρακτηριστεί, για την οποία άλλωστε προβλέπονται βαρύτατες ποινές.

- Advertisement -

Επιπλέον να αναθέσει σε μια διεθνή ομάδα ακαδημαϊκών νομικών, από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κλπ. Οι οποίοι με τη συνδρομή της UNESCO, να προετοιμάσουν την προσφυγή σε όποιο διεθνές δικαιοδοτικό όργανο απαιτείται.

Το επιδιωκόμενο είναι η ακύρωση της παράνομης αυτής αλλαγής χρήσης του συγκεκριμένου παγκόσμιου μνημείου της Αγίας Σοφίας. Μια λύση είναι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όμως χρειάζεται μάλλον να προηγηθεί η τροποποίηση του καταστατικού του. 

Υπάρχουν όμως και άλλες ενέργειες, πέραν των όποιων λεγόμενων κυρώσεων, που νιοι ήμασταν και γεράσαμε, και που ποτέ δεν τις είδαμε, πέρα από τα βαφτίσια και τις εξαγγελίες τους, αφού τελικά συνιστούσαν και συνιστούν θωπείες προς το γειτονικό ερντογανοφασισμό.

Η μόνη κύρωση που έχει νόημα είναι η, ως προς την πράξη της ιεροσυλίας, παραπομπή σε δίκη και η επιβολή ποινής. 

Και να εύχεται η Τουρκία να της βγει το μάτι, παρά το όνομα, και αυτό δηλαδή το όνομα, το ιερόσυλη, πέραν από το φασιστική και ρατσιστική.

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη πρωτοβουλία και ταυτόχρονα επεξεργασμένη αμυντική πολιτική. Αυτή που αφορά στην από τώρα προετοιμασία της χώρας για τα αναμενόμενα στο Καρπάθιο και στο Νότιο Κρητικό πέλαγος. Και γιατί οι δεκάρικοι λόγοι που ακούγονται, δεν αξίζουν ούτε ένα δεκάρικο.  

Στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, ομόφωνα πάλι, οφείλει να ψηφιστεί η επέκταση των χωρικών υδάτων των νήσων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης και Καστελόριζου στα δώδεκα ναυτικά μίλια. 

Αν κάποια στιγμή παραστεί ανάγκη σε αυτή την προδιαγεγραμμένη από την Τουρκία, ως θερμή θαλάσσια ζώνη, να μπορεί κανείς εύκολα να παραφράσει τον Αρχιμήδη. Να πει δηλαδή:“δος μοι πα στω και ταν γαν και ταν θάλασσαν κινάσω”.

Χρήστος Κηπουρός – Πασχάλης Χριστοδούλου 

Ο πρώτος διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000}, ο δε δεύτερος Δήμαρχος Σουφλίου {1994-1998},

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This