9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι αποφάσεις πριν από εμάς, για εμάς

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» χαιρετίζει με την σειρά της, την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή, που θα εξετάσει την υφιστάμενη κατάσταση στην Θράκη μας, και θα προτείνει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, για την οικονομική και όχι μόνον, ανάπτυξη του τόπου μας που έχει υποστεί τις συνέπειες από τις Λαθρο-μεταναστευτικές ύπουλες κινήσεις της Τουρκίας.

Χαιρετίζουμε ακόμη την απόφαση του Πρωθυπουργού για αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος των επιχειρήσεων της Θράκης, με την περικοπή της ενίσχυσης 12%, που στόχευε στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, στην ακριτική μας περιοχή.

Ως γνωστόν, η περικοπή αυτή του 12% οδήγησε εκτός των άλλων και στην σχεδόν πλήρη αποβιομηχάνιση της Θράκης, αφού οι μεγαλύτερες Βιομηχανικές και Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις μετανάστευσαν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην γείτονα Βουλγαρία.

- Advertisement -

Και εδώ ακριβώς αναδεικνύεται η ειδοποιός διαφορά με τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που έταζε στον Λαό «Λαγούς με πετραχήλια», αλλά κατέστρεψε την οικονομία και τα πληθυσμιακά δεδομένα της ακριτικής περιοχής μας, λέγοντας ψευδώς ότι τις ενισχύσεις για την Θράκη τις απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, ο πληθυσμός της Θράκης μειώθηκε, διότι λόγω της ανεργίας οι νέοι έφυγαν είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), είτε στο εξωτερικό.

Τα χωριά μας ερήμωσαν και τα σχολεία έκλεισαν.

Η Θράκη γενικότερα και ο Έβρος ειδικότερα, μαράθηκαν κυριολεκτικά.

Τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνει υπεύθυνη θέση και ξεκινά την μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της Θράκης και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει.

Πρώτη κίνηση είναι η καταβολή των οφειλών του 12% που έμεναν απλήρωτες από το 2010.

Μια μεγάλη αδικία διορθώνεται πλέον.

Όμως, για το θέμα της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής στην Βουλή των Ελλήνων για την Θράκη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ευθέως τα εξής:

Λέμε ΟΧΙ στην Διακομματική ΧΩΡΙΣ τους Θρακιώτες.

Στη σύνθεσή της θα πρέπει, πέραν των Βουλευτών, να μετέχουν και οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης, που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα υφιστάμενα προβλήματα και που μπορούν να υποδείξουν υπεύθυνα τα κατάλληλα μέτρα και την ιεράρχηση προς εφαρμογή τους.

Η οπτική ημών των Ιθαγενών Εβριτών, που αποτελούμε το 50% του πληθυσμού της Θράκης, είναι τελείως διαφορετική από αυτήν των Αθηνών.

Και βεβαίως δεν θέλουμε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να αποφασίζουν, πριν από εμάς, για εμάς.

Ο τόπος μας διαθέτει ικανούς ανθρώπους, με εμπειρία και γνώση των προβλημάτων και αναγκών που έχουν οι Ακρίτες της Θράκης.

Χωρίς να διακατέχονται από τις κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες των μελών της Διακομματικής.

Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή, των εκπροσώπων Φορέων της Θράκης, θα αποβεί γόνιμη και αποδοτική.

Ήδη, τα Επιμελητήρια της Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ζητούν την διασφάλιση αντισταθμιστικών για το 12%.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» θα εισακουσθούν από την Κυβέρνηση.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This