9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, μετά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου.

Ουσιαστικά, ο Χρήστος Μέτιος συνέχισε να κρατάει το «τιμόνι» της Περιφέρειας, αφού έτσι κι αλλιώς ήταν ο διάδοχος περιφερειάρχης, μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.

Στην παράταξη βέβαια, μπήκαν και καινούργια πρόσωπα, ενώ υπήρξαν και αυτά που συνέχισαν το πόστο που είχαν αναλάβει, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

- Advertisement -

Οι μήνες λοιπόν πέρασαν, έτυχε κι ο κορονοϊός στο μεταξύ, αλλά οι πολίτες διαμόρφωσαν ήδη μια άποψη για το τι δουλειά έχουν κάνει τα μέλη της περιφερειακής αρχής ΑΜ-Θ.

Κι αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης της εφημερίδος μας, μάλλον δεν είναι και ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Στο ερώτημα «Είστε ευχαριστημένοι από τα μέχρι στιγμής έργα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ», οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

– ΟΧΙ -> 77%

– ΝΑΙ -> 23%

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο απαντήσεις είναι σαφέστατα μεγάλη, κι αν κρίνουμε από την περίοδο που διεξήχθη η δημοσκόπηση, δεν μας κάνει εντύπωση…

Κι αυτό γιατί, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, εδώ, στην περιοχή του Έβρου, υπήρχε και υπάρχει εντονότατο πρόβλημα με τα κουνούπια.

Φυσικά και οι πολίτες λοιπόν είναι δυσαρεστημένοι, γιατί εντέλει ούτε τα απλά και αυτονόητα γίνονται και έτσι ψήφισαν αρνητικά στο παραπάνω ερώτημα.

Να μην αναφέρουμε και άλλα έργα, που ενώ θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί, παραμένουν στην ίδια βαλτωμένη κατάσταση.

Τρανό παράδειγμα; Το περίφημο γεφυράκι του Άβαντα! Και είναι άλλα τόσα πολλά…

Διότι, ταπεινή μας άποψη, δεν μπορούν να λογίζονται ως έργο οι φιέστες, οι χαρούμενες εκδηλωσούλες και τα σεμινάρια εκμάθησης… 

Βασικός μπούσουλας πρέπει να είναι τα έργα υποδομής – αυτά δηλαδή που θα μείνουν και θα απολαύσουν και οι επόμενες γενιές.

Εν κατακλείδι, μακάρι η δυσαρέσκεια των πολιτών να ανατραπεί και τελικά να δούνε έργα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και να μην ακούνε μόνο λόγια και δικαιολογίες.

Μ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δεν θα πληρώσουν ΦΠΑ μέχρι και τον Απρίλιο του 2021

Ποιες επιχειρήσεις αφορά η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που δίνει ανάσα ρευστότητος Ανάσα ρευστότητας παίρνουν οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά...

Καμμία διαπραγμάτευση – Κανένας διάλογος

Ο Ελληνισμός από τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο, και η Τουρκία του Ορούτς Ρέις και του πικ-νικ… Οι στιγμές που περνάμε είναι...

Η βοήθεια στο σπίτι

Συγχαρητήρια θερμά για τη βοήθεια στο σπίτι είναι μια πράξη όμορφη  βοήθεια που δεν μας λείπει. Ανάγκη όσοι έχουνε με αγάπη τους προσέχουν στις δύσκολες αυτές στιγμές  για να μπορούν ν’...

Ποιοι γλυτώνουν από την συλλογή των αποδείξεων

Ιδού οι κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πλήρη απαλλαγή και από τις ηλεκτρονικές και τις χάρτινες αποδείξεις Φορολογούμενοι 70 ετών και άνω, όσοι κατοικούν μόνιμα σε...

More Articles Like This