9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» – Το 2023 θα είναι έτοιμο το μεγάλο Τούρκικο Αεροπλανοφόρο, που «κτίζεται» στα Ισπανικά ναυπηγεία

Πληθαίνουν οι φωνές των φίλων εταίρων και Συμμάχων, που συμβουλεύουν την Ελλάδα, να υποχωρήσει στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, όπως ζητά επίμονα το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία.

Για το ζήτημα αυτό, παραπέμπουμε τους αναγνώστες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», στο δημοσίευμα του Ναυάρχου ε.α. Κοσμά Χρηστίδη (βλέπε φύλλο 24/09/2020), που αποκαλύπτει ότι από το 1936 η Τουρκία είχε αποδεχθεί την στρατικοποίηση των νησιών μας.

Αποκαλύπτεται δηλαδή, η δολιότητα της Τουρκίας, η οποία θέλει μέσα στα σχέδια της «Γαλάζιας Πατρίδας» να δημιουργήσει συνθήκες εισβολής στα ελληνικά νησιά, όπως έκανε το 1974 στην Κύπρο.

- Advertisement -

Γιατί αν το 1967 (εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στο Μοτέλ Αστήρ έγιναν οι συζητήσεις) η Κυβέρνηση των Συνταγματαρχών, με Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Κων/νο Κόλλια, δεν είχε αποσύρει την Ελληνική Μεραρχία, ουδέποτε θα μπορούσε η Τουρκία να πραγματοποιήσει στην εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Στις πιέσεις-συμβουλές λοιπόν, των φίλων των συμμάχων, για εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα υπάρξει Ελληνική κυβέρνηση που θα δεχθεί να εφαρμόσει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η στρατικοποίηση των νησιών μας, έγινε μετά από την εισβολή στην Κύπρο και μετά την δημιουργία της περίφημης Στρατιάς του Αιγαίου, που διαθέτει μεταξύ άλλων και έναν τεράστιο στόλο μεγάλων αποβατικών σκαφών.

Τώρα, τί μας προτείνουν οι «φίλοι και σύμμαχοι»;

Η Ελλάδα θα αποσύρει τον Στρατό της από τα νησιά και η Τουρκία αντίστοιχα, θα διαλύσει την Στρατιά του Αιγαίου.

Ακούγεται ίσως… ελκυστική η πρόταση, όμως θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των φίλων αναγνωστών της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», ότι πίσω από απ’ όλα αυτά, έρχεται το ANADOLUκαι το μεγάλο Αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, που «κτίζεται» στα ναυπηγεία της Ισπανίας και θα είναι έτοιμο το 2023.

Το ANADOLUείναι ελικοπτεροφόρο και φορέας αποβατικών σκαφών, που σε συνδυασμό με την δύναμη πυρός του υπό ναυπήγησιν Αεροπλανοφόρου, δίνει στην Τουρκία την απόλυτη υπεροχή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τα δε αφύλακτα νησιά μας, μετατρέπονται σε «ώριμο φρούτο» που είναι έτοιμο να πέσει στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Ενόψει των ανωτέρω, μπαίνει το ερώτημα κατά πόσο η Ελλάδα θέλει να «αυτοκτονήσει»!!!

Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι με το σημερινό καθεστώς, δηλ. με τα στρατικοποιημένα νησιά μας, ούτε το ANADOLU, ούτε το μεγάλο Αεροπλανοφόρο, μπορούν να σταθούν στο Αιγαίο.

Γιατί θα κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή να βυθισθούν.

Το πως και το γιατί, δεν είναι του παρόντος.

Κάθε νησί της Ελλάδος είναι ένα αβύθιστο «αεροπλανοφόρο», τονίζουν οι ειδικοί, Έλληνες και ξένοι.

Και αυτοί, μάλλον γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα.

Ας ξεχάσει λοιπόν η Τουρκία την αποστρατικοποίηση.

Προδότες της Πατρίδος στην Ελλάδα, δεν θα βρεθούν.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και...

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

Ούτε ένα στρέμμα με ζαχαρότευτλα!!!

Δεν καλλιεργήθηκε το 2020 στον Έβρο – Το Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας πρέπει να το ξεχάσουμε – Δεν υπάρχει πλέον για τους...

Να λειτουργήσουν ξανά τα λατομεία στο Κουφόβουνο Διδ/χου

Μπορούν να εξασφαλίζουν οικονομικά υλικά για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που εκτελούνται στον Έβρο – Δεν χρειάζεται να φέρνουμε αδρανή υλικά...

More Articles Like This