9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Εμείς τους δίνουμε και άσυλο και τζάμπα σπίτι

Γι’ αυτό οι λαθρο-πρόσφυγες φεύγουν από την Τουρκία και περνούν στην Ελλάδα, όπου κάνει κουμάντο η Ύπατη Αρμοστεία

Το θέμα του Λαθρομεταναστευτικού φαίνεται να καταπίνει την ελληνική κοινωνία σαν τσουνάμι.

Η πολιτική ηγεσία συναγωνίζεται ως προς το ποιος θα είναι ο πιο ψυχοπονιάρης, ποιος θα τάξει περισσότερα, ποιος θα κλάψει περισσότερο για τους καημένους που μπήκαν στη χώρα παράνομα, με μόνη αποσκευή ένα πανάκριβο κινητό, που δεν βρέχεται μήτε χάνεται, όπως, ας πούμε, τα διαβατήρια με τα οποία ταξίδεψαν φτηνά από τις χώρες τους στην Τουρκία αεροπορικώς, για να προωθηθούν μετά στην Ευρώπη. 

Και αφού πάτησαν στις ακτές των νησιών μας, με τις συμβουλές των ψυχοπονιάρηδων ΜΚΟ, με το αζημίωτο πάντα, πήγαν να ζητήσουν άσυλο, ως άλλοι ικέτες με τρία διαφορετικά ονόματα, ημερομηνία γέννησης 1η Ιανουαρίου κάποιου έτους, αναλόγως αν ο ικέτης φαίνεται ανήλικος ή όχι, και μια αιτολογία copy-paste, ότι διώκονται στη χώρα τους και πρέπει να πάρουν άσυλο. Η Τουρκία και οι άλλες γειτονικές χώρες δεν δίνουν επιδόματα και, ως εκ τούτου, εκεί δεν θέλουν άσυλο.

- Advertisement -

Άσυλο μόνο όπου έχει τζάμπα σπίτι, τζάμπα ζωή.

Κι έρχονται, λοιπόν, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με τμήματα της επικράτειας να κυβερνώνται από την Υπάτη Αρμοστεία, αλλά δεν το λέμε, μη χαλάσει το image της κυβέρνησης, και κάνουν αίτηση. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη διαδικασία στο Δημόσιο που απλώς κάνοντας αίτηση για κάτι, χωρίς καν αυτό το κάτι να έχει εξεταστεί, να απολαμβάνεις προνόμια, όπως επιδόματα και σπίτι. Εξετάζεται, λοιπόν, το αίτημά τους και επειδή είμαστε πάρα, μα πάρα πολύ πονόψυχοι εμείς στην Ελλάδα και είμαστε και large και, ως γνωστόν, έχουμε και το λεφτόδεντρο από παλιά, δίνουμε τα άσυλα κατά χιλιάδες. Δίνουμε τόσο πολλά άσυλα, που νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τα μοιράζουμε και στο περίπτερο σαν τις καραμέλες. Να αποφεύγονται και οι προσχηματικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η χώρα μας από 229 άσυλα που έδωσε το 2013 έφτασε στα 13.514 το 2019, ενώ έχει ήδη δώσει περίπου 2.000 άσυλα το πρώτο δίμηνο του 2020. Σ

υνολικά έχουμε δώσει άσυλο σε 45.066 άτομα. Όπως φαίνεται, αυτές οι εξαιρετικές λαθρομεταναστευτικές πολιτικές δέχονται τη μαζική απόδοση ασύλου με copy-paste αιτιολογήσεις, αλλά απαγορεύουν τις μαζικές απελάσεις. Σου λένε, κατά περίπτωση η εξέταση, κι ας μπαίνουν μπουλούκια σε ξέχειλες βάρκες στη χώρα. 

Και ενώ δεν συνορεύουμε με καμία εμπόλεμη χώρα, έχουμε αναλάβει να φροντίσουμε όλους τους κατατρεγμένους του πλανήτη, αδιαφορώντας προκλητικά για τους γηγενείς. 

Άλλωστε, γιατί να ενδιαφερθούν για τους Έλληνες; Ας γίνουμε κι εμείς πρόσφυγες -έτσι όπως το πάνε- και τότε η Ύπατη Αρμοστεία, που καταστρέφει την Ελλάδα, θα δώσει σε όλους μας άσυλο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III-Sorbonne Nouvelle

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This