9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου με τίτλο «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ: Ποιοί οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών». 

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος πέρα από την κεντρική του εισήγηση απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων, δίνοντας απαραίτητες διευκρινίσεις. 

Από τη συμμετοχή στην ημερίδα καταδεικνύεται το μεγάλο ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν υποβληθεί έως σήμερα πάνω από 60.000 αιτήσεις πανελλαδικά, όπως είπε ο κος Κουρμούσης. Ο ΕΓΔΙΧ επεσήμανε ακόμη ότι η πλατφόρμα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου και κάλεσε για άλλη μία φορά τους δανειολήπτες να κάνουν χρήση του ευεργετήματος που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την πανδημία και είχαν βάλει υποθήκη -ή προσημειώσει- την πρώτη τους κατοικία, προκειμένου να λάβουν δάνειο (στεγαστικό, καταναλωτικό ή και επιχειρηματικό). Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι δικαιούχοι του προγράμματος μπορεί να είναι τα φυσικά πρόσωπα- επαγγελματίες, συνταξιούχοι, μισθωτοί και  οι αιτήσεις μπορεί να υποβληθούν και από τον συνοφειλέτη ή ο εγγυητής του δανείου, το δε δάνειο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 300.000 €.

- Advertisement -

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Έβρου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Χριστόδουλος Τοψίδης επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία του Φορέα με τον κο Κουρμούση και υπογραμμίζοντας την οικονομική ανάσα που δίνει το  συγκεκριμένο πρόγραμμα, ειδικά δε, σε μία οικονομική συγκυρία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αυτή που διάγουμε. 

Ο κος Τοψίδης συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε της τοποθέτησης του κου Κουρμούση και στην οποία συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους: η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Βίβιαν Κουρμπανιάν, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Ηλίας Σαλιαρίδης , ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Έβρου Κώστας Γκοτσίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ Τριαντάφυλλος Χατζάκης, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από όλο τον Έβρο και μεμονωμένοι λογιστές, δικηγόροι, δανειολήπτες. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» παρέχονται στην πλατφόρμα http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra-yliko/. Επίσης λειτουργούν τα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ) παρέχοντας προσωποποιημένη εξυπηρέτηση για θέματα υπερχρέωσης, μέσω τηλεφώνου, για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 213.212.57.30 και να προγραμματίσουν μια τηλεφωνική συνάντηση υποστήριξης.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This