9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε εγκατάλειψη ο οικισμός Ποντίων

Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Παλαγίας – Όταν φυσά αέρας, ξηλωμένες λαμαρίνες φεύγουν σαν λεπίδες και απειλούν την ζωή των διερχομένων – Τα ΤΟΛ του «ΕΙΑΠΟΕ» μπορούν να γίνουν κυψέλη Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τελικά στην Ελλάδα αυτά που γίνονται για ένα σκοπό, με την ολοκλήρωσή του τα αφήνουμε και ρημάζουν, με πάμπολλα τα παραδείγματα. Δυστυχώς αυτή η εικόνα μεταφέρετε και στην περιοχή μας, με μία σειρά από εγκαταστάσεις που δεν αξιοποιούνται , ενώ με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και να γίνουν χρήσιμες. 

Στον οικισμό των Ποντίων στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης εδώ και πολλά χρόνια, έχουν κατασκευασθεί κάποια ΤΟΛ τα οποία κάποτε χρησιμοποιήθηκαν από το ΕΙΑΠΟΕ για να συγκεντρώνονται υλικά, τα οποία ήταν χρήσιμα στους Παλλινοστούντες που ερχόταν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή. Σήμερα αυτά τα ΤΟΛ είναι εγκαταλελειμμένα , έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο και ρημάζουν από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων. 

Θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αίθουσες αθλητισμού, σε χώρους πολιτισμού ή και ακόμη σε χώρους ανάπτυξης εργαστηρίων τόσο για τα παιδιά των 80 οικογενειών του οικισμού όσο και της ευρύτερης περιοχής. Οι λαμαρίνες που υπήρχαν, ξηλώνονται από τους ανέμους ή γίνονται πλιάτσικο από τους διαφόρους συλλέκτες μετάλλων. 

- Advertisement -

Οι κάτοικοι του οικισμού βλέπουν αυτήν την κατάσταση και διαμαρτύρονται. Ο Βασίλης Χριστοφορίδης που διετέλεσε και Δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης θα μας πει: « Είναι κρίμα για όλους αυτή η κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις. 

Με μία μικρή επένδυση από τους αρμοδίους ο χώρος αυτός μπορεί να γίνει χρήσιμος για τα παιδιά του οικισμού της Παλαγίας, αλλά και της Αλεξανδρούπολης. 

Βλέπετε τι κατάσταση επικρατεί. Όταν φυσάει ξηλωμένες λαμαρίνες φεύγουν σαν λεπίδες και απειλούν την ζωή των διερχομένων. Ας αναλάβει κάποιος πρωτοβουλία και να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις». Αυτό που απομένει είναι να βρεθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σύντομα να υπάρξει παρέμβαση που θα μεταμορφώσει τον χώρο σε μία «κυψέλη πολιτισμού και αθλητισμού». 

Η νοικοκυροσύνη εκτιμάται από όλους…

Δ.Σ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This