9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν την 19/20-9-2020, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε (5) διακινητές, τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα,στην πρώτη περίπτωση, προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βέλκιο Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Φορτηγού αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), διότι μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, νυχτερινές ώρες της 19/20-9-2020, στο νομό Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τουςτρεις (3) ημεδαπούς διακινητές, διότι οι δύο από αυτούς επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομπόςγια την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερεπαράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών,  δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στον οικισμό της Μαρώνειας και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά, πλησίον του οικισμού Ξυλαγανής Ροδόπης το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη αγροτεμαχίου και ακινητοποιήθηκε. 

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι τρεις διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Μετά την απομάκρυνση του διακινητή και των διακινούμενων από το παραπάνω όχημα, προκλήθηκε πυρκαγιά σε αυτό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στην τρίτη περίπτωση,χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό – διακινητή, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

Πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους ο δράστης προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα. 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.   

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This