9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Το μεταφορικό ισοδύναμο να ισχύσει για τον Έβρο

Πρόταση της Βουλευτού Έβρου κ. Νατάσας Γκαρά για την επέκτασή του και στις ακριτικές περιοχές – Και αξιοποίηση της διασυνοριακότητας, μέσω ειδικών προγραμμάτων

Προτάσεις για τη λειτουργία της Υποεπιτροπής Περιφερειών – Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αναδεικνύοντας σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών. 

Η Βουλευτής από τον Έβρο παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε αρχικά στο μεγάλο κόστος που υπάρχει σε ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος, σε ότι αφορά την μεταφορά ανθρώπων, προϊόντων, όπως και για τα καύσιμα. Τόνισε πως η Επιτροπή θα πρέπει να συζητήσει σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ποιες αλλαγές επήλθαν για τους πολίτες με τη  χρήση του στη θάλασσα, συμπληρώνοντας, όμως, πως έχει έρθει η στιγμή για την καθιέρωση και ενός νέου Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις ακριτικές περιοχές που θα αφορά και περιοχές που δεν μεσολαβεί θαλάσσια συγκοινωνία.

«Να δούμε, λοιπόν, ένα εργαλείο και στη στερεά συγκοινωνία και για το εσωτερικό της χώρας. Είναι μια πρόταση που έχουν καταθέσει σχεδόν όλοι οι φορείς του Έβρου και της Θράκης εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γκαρά.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα στην τοποθέτησή της η κα Γκαρά αναφέρθηκε και στα ζητήματα διασυνοριακότητας, τα οποία γνωρίζει καλά ο Έβρος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν και αρνητικές αλλά και θετικές συνέπειες και αποτελέσματα.

Τόνισε ότι διαχρονικά υπάρχουν και δημιουργούνται πάρα πολλά προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας όπως τα γνωστά προγράμματα Leaderή προγράμματα συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας από την Επιτροπή να εστιάσει πάνω σε αυτά τα ζητήματα κατά  τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ώστε να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές .

Επίσης, η κα Γκαρά τόνισε πως ένα τρίτο θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή το επόμενο διάστημα είναι στο επίπεδο του πολιτισμού, καταθέτοντας την πρόταση εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων ή μουσείων που κάνουν εξαιρετική δουλειά, να φιλοξενηθούν από την Επιτροπή και να τους δοθεί βήμα λόγου για να μας εξηγήσουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία αλλά και να εξετάσουμε πως θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε αυτούς τους ανθρώπους και τους συλλόγους τους.

Παράλληλα, η κα Γκαρά επανάφερε μία πρόταση που είχε καταθέσει και παλαιότερα για την ενίσχυση των δομών φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, με την αξιοποίηση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και την προκήρυξη συγκεκριμένων προγραμμάτων επανένταξης αυτών των γυναικών και παιδιών.

Τέλος, η Βουλευτής από τον Έβρο σημείωσε πως η Επιτροπή θα πρέπει το επόμενο διάστημα να καταγράψει τα αποτελέσματα του εξαιρετικά μειωμένου τουριστικού ρεύματος στα μικρά νησιά ή σε μικρές απομακρυσμένες περιοχές, πως επέδρασαν τα προστατευτικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, αν ήταν επαρκή, σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε αυτές τις περιοχές, αν είναι επαρκώς θωρακισμένο κ.α.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This