9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Φτάνει πια – Ξεπεράσατε τα όρια της υποκρισίας

Οι Βουλευτές Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ χλευάζουν την απόδοση της επιδότησης 12% – Εσείς δεν είχατε καταργήσει την ενίσχυση των Επιχειρήσεων της Θράκης;

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θράκης χαρακτηρίζουν άνθρακες τον θησαυρό της απόδοσης της επιδότησης του 12%.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν τα εξής:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι η απαξίωση της περιφέρειας ΑΜ-Θ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί κομμάτι της – ανύπαρκτης, έτσι κι αλλιώς – αναπτυξιακής της πολιτικής. Προ ολίγων ημερών, γαλάζια στελέχη έκαναν λόγο για τεράστια επιτυχία, ευχαριστώντας δημοσίως την Κυβέρνηση και το πρωθυπουργό διότι αποφάσισαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση που όριζε ως υποχρέωση της πολιτείας να καταβάλει, με καθυστέρηση 10 ετών, την απόδοση επιδότησης του κόστους εργασίας από τον ΟΑΕΔ, όπως αυτό δεν είχε αποδοθεί για τα έτη 2010-2015.

- Advertisement -

Οι κυβερνητικοί βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ κάνουν λόγο για τεράστια επιτυχία, η οποία-δήθεν- θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις. 

Η εικόνα που παρουσιάζουν απέχει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ:

  1. Όσες επιχειρήσεις καταγράφουν βεβαιωμένες οφειλές προς την Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα συμψηφίσουν αυτές με τα χρήματα που δικαιούνται από την απόδοση ενίσχυσης. Με λίγα λόγια, η απαίτηση των επιχειρήσεων για άμεση χρηματοδοτική ένεση, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, δεν θα υλοποιηθεί.
  • Προϋπόθεση για την απόδοση της ενίσχυσης είναι η προηγούμενη δικαστική προσφυγή. Όσοι επιχειρηματίες δεν έχουν προσφύγει δικαστικά δεν δικαιούνται ενίσχυσης, διότι οι απαιτήσεις τους έχουν παραγραφεί. Με λίγα λόγια, χρήματα θα πάρουν μόνο οι επιχειρήσεις που είχαν τη δυνατότητα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να προσφύγουν δικαστικά.
  • Οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν τους τόκους που δικαιούνται, διότι η ΚΥΑ επιβάλλει την υπογραφή παραίτησης από το δικόγραφο όσων έχουν προσφύγει δικαστικά.

Η ΝΔ συνεχίζει στην πολιτική που χάραξε. Ενισχύει τους ισχυρούς με εκατοντάδες εκατομμύρια και αγνοεί τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη για άμεση στήριξη ενόψει της συνέχισης της πανδημικής κρίσης. Η εν λόγω απόφαση κάνει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις που εν μέσω οικονομικής κρίσης είχαν τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη και σε εκείνες που πάλευαν καθημερινά για την επιβίωση τους. Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνά την πλάτη στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, γυρνά την πλάτη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, γυρνά τελικώς την πλάτη στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θράκης

Γκαρά Αναστασία

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Χαρίτου Δημήτρης

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Αγαπητοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θράκης.

Ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τους όρους και τις προϋποθέσεις, που θα γίνει η απόδοση της επιδότησης 12%, προς τις επιχειρήσεις της Θράκης.

Όμως, για θυμηθείτε.

Ποιος κατήργησε τελείως αυτήν την επιδότηση;

Δεν ήταν ο Υπουργός σας κ. Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι είναι εντολή της Ε.Ε.;

Για θυμηθείτε!

Πόσες επιχειρήσεις έφυγαν από την Θράκη και τον Έβρο και μετακόμισαν στην γείτονα Βουλγαρία;

Για θυμηθείτε!

Πόσοι νέοι έμειναν άνεργοι και πήραν των ομματιών τους και έφυγαν από τον τόπο μας;

Δε θα επεκταθούμε περισσότερο.

Απλώς χαρακτηρίζουμε υποκριτικά και «κροκοδείλια δάκρυα» αυτά που καταγγέλλετε σήμερα.

Θαρρείς και δεν κυβερνήσατε 4,5 ολόκληρα χρόνια, αυτήν τη χώρα.

Κρατείστε τα βέλη σας.

Γιατί υπάρχουν ένα σωρό άλλα «στραβά» που πρέπει να διορθωθούν στην ακριτική μας περιοχή.

Και σ’ αυτήν σας την προσπάθεια, να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε μαζί.

Για το καλό της Θράκης μας.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This