9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Για τους είκοσι (20) γιατρούς και νοσηλευτές, που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικοί στον COVID-19 – Θετική η εξέλιξη της καραντίνας

Αρνητικά ήταν τα τεστ κορωνοϊού και των 20γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που το βράδυ της 20ης Αυγούστου είχαν διαχειριστεί τα 8 περιστατικά τραυματιών μεταναστών που είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο στην περιοχή Δαδιάς Σουφλίου, οι οποίοι, στη συνέχεια, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι εννέα γιατροί και 11 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό που ήταν σε βάρδια εκείνο το βράδυ και ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό από την επόμενη κιόλας ημέρα, την περασμένη Τετάρτη έδωσαν δείγματα για έλεγχο πιθανής προσβολής τους και ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους, τα οποία άκουσαν με μεγάλη ανακούφιση μετά από οκτώ ημέρες αγωνίας.

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή αίρει την “καραντίνα” τους και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στα καθήκοντά τους, αποσυμφορώντας και τα προγράμματα βαρδιών του νοσοκομείου, που επιβαρύνθηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες λόγω της επιβεβλημένης απουσίας τόσο μεγάλου αριθμού προσωπικού.

- Advertisement -

Εύσημα αποδίδονται από μέρους της διοίκησης στο σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου, τόσο για την τήρηση των πρωτοκόλλων κατά τη διαχείριση των περιστατικών, που απέτρεψε τα χειρότερα, όσο και για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, ακόμα και σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, όπως ήταν αυτές που προηγήθηκαν.

ert.gr

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This