9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Δεν μπορούσαν να… στρίψουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής!!!

Όταν ξέσπασε φωτιά σε ταβέρνα της Πλατείας Κύπρου – Ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές στην «Κληματαριά»

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη γνωστή ταβέρνα «Κληματαριά», στην πλατεία Κύπρου. 

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα και 7 άντρες της Πυροσβεστικής, προκειμένου η φωτιά (η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από την κουζίνα του καταστήματος) να περιοριστεί, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξ/πολης Κώστας Κούκουρας δήλωσε πως η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής, όπως είναι φυσικό, ανησύχησαν και βγήκαν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μια επέκταση της φωτιάς.

- Advertisement -

Εκείνο που ωστόσο προβλημάτισε πολλούς ήταν η δυσκολία που αντιμετώπισαν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν στο σημείο.

Μάλιστα, προκειμένου αυτά να φτάσουν στην «Κληματαριά», χτύπησαν και μια πέτρινη σφαίρα, που βρίσκεται κατά μήκος της οδού.

Άραγε, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή της Αλεξ/πολης πεζοδρομούσε την Κύπρου, είχε λάβει υπ’ όψιν της τέτοια περιστατικά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές;

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Δυστυχώς, οι φόβοι που είχε διατυπώσει η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» αποδεικνύονται σήμερα υπαρκτοί.

Γράφαμε ότι οι πεζοδρομήσεις που «μανιωδώς» εφάρμοσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ε. Λαμπάκης, είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση καφετεριών που κατέκλυσαν με τραπεζοκαθίσματα το κατάστρωμα του δρόμου.

Καθιστώντας έτσι δύσκολη ακόμα και αδύνατη την προσέγγιση πυροσβεστικών οχημάτων ή ασθενοφόρων, εάν παραστεί ανάγκη.

Το είδαμε προχθές και στη περίπτωση του ιστορικού εστιατορίου «Κληματαριά» της Αλεξανδρούπολης.

Δεν επιχαιρόμαστε για το συμβάν.

Απλώς ζητούμε να επικρατήσει σ’ αυτήν την πόλη η κοινή λογική.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This