9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Σαν τους «Βρυκόλακες», τρέμουν τον Σταυρό

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τον τεράστιο Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου – Ο Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στην Μέρκελ

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τον μεγάλο σταυρό που τοποθετήθηκε στον Έβρο! Πριν λίγες ημέρες, μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων. 

Τι έγραφε η YeniSafak 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι ‘οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν’. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία.” 

Ο Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στην Μέρκελ! 

Το ζήτημα λοιπόν παίρνει διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θα εκφράσει την αντίδρασή της μέσω διπλωματικών διαύλων.   
Μάλιστα αναμένεται να γίνει και παρέμβαση από τον Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

- Advertisement -

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ξεκάθαρα, οι Τούρκοι θέτουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα. Αιγαίο, Α. Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ και τώρα και ο Έβρος. 

Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Δεν τους ενοχλεί μόνο ο Σταυρός, αλλά σύντομα θα θέσουν και ζήτημα μειονότητας στη Θράκη. Χρειάζεται λοιπόν επαγρύπνηση, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων!  

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

* * * 

Σημειωση Ε.Θ.:

Το σύμβολο της ορθοδοξίας, ένας τεράστιος σταυρός κοσμεί τον προαύλιο χώρο στο μοναστήρι Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Χριστιανοσύνης της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και προσέλκυσε πλήθος κόσμου από πόλεις και χωριά του Έβρου, αλλά και από όλη τη Θράκη.

Τον αγιασμό είχε τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης του σε ειδική μεταλλική κατασκευή 15 μέτρων αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι

Προκάλεσε το θαυμασμό, την υπερηφάνεια και την ηθική ανάταση των κατοίκων της Νέας Βύσσας αλλά και των στρατιωτικών και αστυνομικών που περιπολούν νυχθημερόν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Η ύψωση του σταυρού που έχει μέγεθος 3 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος δεν πέρασε απαρατήρητη από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα YeniSafakπου έγραψε σε δημοσίευμα της πως πρόκειται για μία πρόκληση προς τους μουσουλμάνους που ζουν κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σημείωση Ε.Θ.

Πού όμως υπάρχει πρόκληση; 

Εμείς οι Χριστιανοί Ιθαγενείς Θρακιώτες σεβόμαστε τα σύμβολα της Ισλαμικής θρησκείας.

Το ίδιο ισχύει και για τους Μουσουλμάνους της Θράκης, που τιμούν την Παναγία, τον Άη-Γιώργη και άλλους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Προς τι λοιπόν οι φωνές διαμαρτυρίας εκ μέρους της Τουρκίας;

Θαρρείς και έχουμε να κάνουμε με… «βρυκόλακες» που τρέμουν το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού.

Τί άλλο να πούμε;

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This