9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «Ελεύθερης Θράκης»

Την ώρα που η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, περιοδεύει σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη, οι πολίτες δε φαίνονται πεπεισμένοι για την λειτουργία και αποτελεσματικότητα της επιτροπής αυτής.

Υπενθυμίζεται πως η Διακομματική Επιτροπή Θράκης συστάθηκε το τελευταίο δίμηνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή αποφασίσθηκε εντός έξι μηνών να υποβάλει την έκθεσή της σχετικά με τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της Θράκης, ενώ απαρτίζεται από 25 μέλη εκ των οποίων 13 μέλη είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 7 από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 2 από το ΚΙΝΑΛ και από ένα μέλος έχουν αντίστοιχα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

- Advertisement -

Ήδη, τα μέλη έχουν συνεδριάσει 3 φορές και μάλιστα, έχει τεθεί σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία πολίτες και φορείς έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς την Διακομματική.

 Κι όμως, ενώ ακούγονται διάφορες δηλώσεις, προτάσεις και ιδέες, οι συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «Ελεύθερης Θράκης» εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα είναι ωφέλιμο το πόρισμα που θα προκύψει από την επιτροπή.

Στο ερώτημα λοιπόν, «Πιστεύετε ότι θα παράξει έργο η Διακομματική Επιτροπή Θράκης», ιδού τα ποσοστά των απαντήσεων:

– ΟΧΙ – 80%

– ΔΕΝ ΞΕΡΩ – 13%

– ΝΑΙ – 7%

Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν των ερωτηθέντων, «κρατάνε μικρό καλάθι» για όσα αποφασισθούν και έπειτα εφαρμοσθούν για την Θράκη από την Διακομματική Επιτροπή και την κυβέρνηση.

Το θέμα όμως είναι ότι κάποια στιγμή, όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η Θράκη πρέπει να βγει από την αφάνεια και αδράνεια – και γιατί όχι; – να γίνει σε ανάπτυξη η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδος, ακριβώς λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Μ.Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This