Έκανε στάση λίγο πριν μπει στα Δαρδανέλια – Παραμένει σε ακινησία μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου και Τενέδου

Προβληματισμό προκαλεί η παραμονή του τουρκικού γεωτρύπανου KANUNI, το οποίο τις προηγούμενες μέρες κινείτο με σταθερή ταχύτητα προς το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης (όπως έχει δηλώσει), με το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό να παρακολουθεί στενά την πορεία του.
Το περίεργο είναι γιατί λίγο πριν μπει στα Δαρδανέλια αποφάσισε να σταματήσει την πορεία του απέναντι από το στρατηγικό νησί της Λήμνου.
Όμως για λόγους που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε, μιας και η κίνηση στα στενά των Δαρδανελίων δεν είναι μεγάλη, το γεωτρύπανο παραμένει σε ακινησία ανάμεσα στο τρίγωνο Λήμνο -Ιμβρο και Τένεδου από Παρασκευή βράδυ με πολλούς να αναρωτιούνται εάν η Τουρκία ετοιμάζει νέες προκλήσεις και στο Βόρειο Αιγαίο
Το τουρκικό γεωτρύπανο, όπως αναφέρει το limnosreport, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ίδιο ακριβώς σημείο, περιμένει νέες εντολές ή συμβαίνει κάτι άλλο; (Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 39.89663 ° / 26.02487 °) για ποιο λόγο το πλωτό γεωτρύπανο αγκυροβόλησε δίπλα στην νήσο ΤΕΝΕΔΟ με προσανατολισμό προς την Λήμνο.

Το Τούρκικο γεωτρύπανο KANUNIαπέπλευσε από το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης και έχει προορισμό το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης, θα έπρεπε ήδη να έχει φτάσει.
Το Κανουνί απέπλευσε από το λιμάνι της πόλης Τασουτζού στον κόλπο της Μερσίνας στη Ν.Α. Τουρκία.
Δεν συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ενώ παρακολουθείται διακριτικά από ελληνικά πολεμικά πλοία.