9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Ας αναπτύξουμε τουρισμό υγείας για την Αλεξ/πολη

Ο τόπος μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης τουριστών, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου – Ας αξιοποιήσουμε και τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης & Σαμοθράκης

Να ξεκινήσουμε με την είδηση:

* * * 

Ένας άντρας από την βόρεια Ιρλανδία έχασε τη ζωή του και δύο φίλοι του είναι σοβαρά άρρωστοι μετά από ένα ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Τουρκία προκειμένου να υποβληθούν σε οδοντιατρική θεραπεία.

- Advertisement -

Και οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ήταν καλά στην υγεία τους. Εντοπίστηκαν στην πόλη Μαρμαρίς το Σάββατο.

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ο 33χρονος Ρίτσαρντ Μολόι. Οι δυο του φίλοι, ο Ντεκλάν Καρσόν και ο Άαρον Καλαγκάν, ήταν σε κώμα, αλλά η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, oι άνδρες έφτασαν στη χώρα για να υποβληθούν σε διαδικασία λεύκανσης δοντιών, ωστόσο πηγές μαρτυρούν πως πριν τη θεραπεία είχαν λάβει φάρμακα που συνδέονταν με αυτήν, πριν βρεθούν αναίσθητοι σε ένα διαμέρισμα που νοίκιασαν για τη διαμονή τους στη χώρα.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως το φάρμακο ήταν η αιτία των συμβάντων. Και οι τρεις άνδρες προέρχονται από το βόρειο Μπέλφαστ. Οι δύο ταξίδεψαν με ιρλανδικά διαβατήρια και ο τρίτος με βρετανικό.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι γνωστή μεταξύ άλλων και για την μεγάλη βιομηχανία ιατρικού και οδοντιατρικού τουρισμού, από τη λεύκανση δοντιών μέχρι τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Το 2017 επισκέφτηκαν τη χώρα περίπου 700.000 άτομα για ιατρικές διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού Υγείας της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σύνδεσμος των τουρκικών ταξιδιωτικών πρακτορείων δήλωσε ότι έως το 2023 ελπίζει η χώρα να προσελκύσει 2 εκατομμύρια τουρίστες υγείας.

Ο βουλευτής του βόρειου Μπέλφαστ, Τζον Φινουκέιν μίλησε για μια «τραγωδία» και έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια που θα πρέπει τώρα να θάψει το παιδί της.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη.

huffingtonpost.gr

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Με αφορμή τα παραπάνω, η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» επανέρχεται σήμερα, σε παλαιότερες προτάσεις που είχαν γίνει από διατελέσαντες Διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στον τόπο μας.

Σημειώνουμε τις επαφές που έχουν γίνει με Βρετανικά Νοσοκομεία, για αποστολή ασθενών στην Αλεξανδρούπολη, προς θεραπεία, κλπ.

Επειδή λοιπόν, το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας, έχει μειωθεί δραματικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα μπορούσαμε με εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών, να αναπτύξουμε τον «Τουρισμό Υγείας», που μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Εδώ πρέπει να εντάξετε και την άρνηση της εφημερίδος μας, στην παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε άλλες χρήσεις και υπηρεσίες.

Θυμίζουμε τέλος ότι στο Νομό Έβρου, έχουμε δυο φημισμένους τόπους Ιαματικών Λουτρών: στην Τραϊανούπολη και στη Σαμοθράκη.

Μια μεγάλη «προίκα» στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητη.

Κατά τ’ άλλα, είμαστε… φασίστες και ακροδεξιοί γι’ αυτά που γράφουμε, σύμφωνα με τα «χαφιεδάκια» της Αριστεράς και της Προόδου, που ενημερώνουν επί 24ωρου βάσεως την Κουμουνδούρου.

Έτσι γράφεται η Ιστορία του τόπου μας…

Σ.Κ.

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Καμμία απασχόληση εργαζομένων χωρίς τα “Self Tests”

Τόσο στον Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα – Τι ισχύει από τη νέα εβδομάδα Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,...

More Articles Like This