9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ενισχύεται και δεν κλείνει το Στρατόπεδο στον Προβατώνα Έβρου

Δεσμεύσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τους κατοίκους του Τυχερού και του Προβατώνα – Καταργείται η Διοίκηση της 7ηςΤαξιαρχίας – Οι μονάδες της παραμένουν

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του Ν. Έβρου και ειδικότερα των χωριών Τυχερού και Προβατώνα είχαν θορυβηθεί από φήμες ότι η 7η Μ/ΞΤΑΞ(Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία) πρόκειται να κλείσει. Ως γνωστόν η εν λόγω Ταξιαρχία είναι Σχηματισμός α γραμμής με έδρα τον Προβατώνα και βρίσκεται μεταξύ της 50Μ/ΚΤΑΞ με έδρα το Σουφλί και της 31Μ/ΚΤΑΞ με έδρα τις Φέρρες.

Η συνεχής επιθετικότητα της Τουρκίας και τα πρόσφατα γεγονότα στις αρχές του χρόνου, με την προσπάθεια εισόδου στη χώρα χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τον Έβρο ποταμό δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες σκέψεις.

Άλλωστε η κατασκευή του φράχτη και τα λοιπά έργα επαύξησης των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας του Έβρου δεν συνάδουν με τις προαναφερθείσες φήμες. Επιπλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι παρόμοια γεγονότα όπου μετανάστες με την στήριξη και αρωγή της Τουρκίας θα επιχειρήσουν ξανά να εισέλθουν στη χώρα μας από τον Έβρο, θα επαναληφθούν πολύ σύντομα.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλος προέβη σε δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους του Τυχερού και του Προβατώνα αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Έβρου πως το Στρατόπεδο Προβατώνα δεν πρόκειται να κλείσει αλλά θα ενισχυθεί σημαντικά με έμψυχο δυναμικό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε δε στους κατοίκους των δύο αυτών ακριτικών χωριών μας να μην δίνουν βάση σε φήμες οι οποίες δεν ευσταθούν περί “λουκέτου” στο στρατόπεδο του Προβατώνα Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα ο ΥΠΑΜ είπε τα εξής :

“Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο παρουσία αντιπροσωπείας πολιτών και του Δημάρχου Σουφλίου αυτό που κατέστη σαφές πλέον είναι ότι όχι απλά δεν κλείνουν στρατόπεδα στον Έβρο και δεν αποδυναμώνεται η αμυντική του δομή αλλά αντιθέτως αυτή ενισχύεται. Μπορεί να καταργείται μία διοίκηση αλλά όλες οι μονάδες που υπάγονται σε αυτή και όλοι οι στρατεύσιμοι ενσωματώνονται σε παρακείμενους σχεδιασμούς. Και με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων και από την αύξηση της θητείας που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών από σχολές στον στρατό ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία. Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν, και στρατεύσιμοι και επαγγελματίες και αξιωματικοί. Επομένως όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται η δομή του στρατοπέδου αλλά αντιθέτως ενισχύεται σημαντικά”

Από τα παραπάνω εκτιμάται ότι η Διοίκηση της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ θα καταργηθεί. Ωστόσο οι Μονάδες της θα ενσωματωθούν το πιθανότερο στις 50Μ/ΚΤΑΞ και 31Μ/Κ ΤΑΞ. Οι δύο ενισχυμένες πλέον Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες αναμένεται να αναλάβουν τον αμυντικό τομέα στον Έβρο που είχε υπό την ευθύνη της η Διοίκηση της 7ηςΜ/ΤΑΞ η οποία θα πάψει να υφίσταται.

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρώτος ο ναυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

Στην κατάκτηση Χρυσών Μεταλλίων, σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στις Περιφερειακές Ομάδες της χώρας - Απολογισμός...

More Articles Like This