9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Κατάργηση φόρου στις επιδοτήσεις των αγροτών

Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι επιδοτήσεις δεν φορολογούνται – Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον Πρωθυπουργό

Το ΑΚΚΕΛ έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους υπουργούς Οικονομικών και ΥΠΑΑΤ σχετικά με την κατάργηση των φόρων στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

* * * 

ΠΡΟΣ:Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 

- Advertisement -

                        primeminister@primeminister.gr

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

ministeroffice@minfin.gr

                        Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη

                        minister-mailbox@hq.minagric.gr

ΣΧΕΤ.:             Κατάργηση φόρου επί των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων

            Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η πρότασή μας για κατάργηση του φόρου επί των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που είχε υποβάλλει το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ και την επαναφέρουμε. Πιστεύουμε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση μπορεί να μας υποστηρίξει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μαζί με την ξηρασία που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους. Η εξάλειψη της φορολόγησης θα βοηθήσει πολύ όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε αν είναι δίκαιο ή άδικο, δεδομένου ότι για πολλά χρόνια φορολογούνται όλες οι επιδοτήσεις που λαμβάνονται τόσο από την Ευρώπη όσο και από τον εθνικό προϋπολογισμό. Θέσαμε το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων προγραμματισμού. Γιατί να μην κάνετε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι επιδοτήσεις δεν φορολογούνται;Αυτά τα χρήματα δίνονται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για να βελτιώσουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους, τις εκμεταλλεύσεις τους, τις επιχειρήσεις τους, τις δραστηριότητές τους γενικά. Γιατί πρέπει να τους αφαιρεθεί μεγάλο μέρος από αυτά;

Αυτό το ερώτημα ανακύπτει ξανά, διότι στο τέλος του έτους τα περισσότερα από τα καθεστώτα στήριξης και τα μέτρα λαμβάνονται ταυτόχρονα μόνο μετά από 3-4 μήνες, αυτά τα χρήματα φορολογούνται και το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας συρρικνώνεται ξανά και το ποσό των επιδοτήσεων μειώνεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτά τα χρήματα δεν δημιουργούνται από κέρδη ή επιχειρήσεις και πιστεύουμε ότι η φορολόγηση είναι άδικη. Αν επιστρέψουμε στο παρελθόν από την πρώτη περίοδο προγραμματισμού 2007-2013. από την ΚΓΠ έως σήμερα θα δούμε ότι στην αρχή των ευρωπαϊκών μας επιδοτήσεων, τα ευρωπαϊκά μας χρήματα δεν φορολογούνταν.

Το 2015 η Ελλάδα προσπάθησε να εισάγει φόρους στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν έντονη, ζητώντας αμέσως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο ο κ. PhilHoganαπάντησε ότι οι επιδοτήσεις λήφθηκαν από την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Η πολιτική της ΕΕ δεν επιβάλλει φόρους και τέλη.

Αυτό είναι αρκετά ενδεικτικό και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Η κτηνοτροφία είναι μια από τις πιο δύσκολες βιομηχανίες στον κόσμο και δεν είναι τυχαίο ότι επιδοτείται. Υπό αυτήν την έννοια, προτείνουμε  τη μείωση των φόρων από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μας.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με τη βοήθειά σας θα είμαστε σε θέση να ξεκουραστούμε από τους φόρους που βαρύνουν τους ώμους μας.

Ζητούμε οι προτάσεις μας να εξεταστούν και να γίνουν αποδεκτές. Εκφράζουμε την ετοιμότητά μας για διάλογο με τα υπουργεία αν είναι απαραίτητο και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας!

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020
Επόμενο άρθροΤετελεσμένα ή… σύρραξη;

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μήνυμα στους φοιτητές του Δημοκριτείου

Απευθύνει ο Πρύτανης του Παν/μιου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία...

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Έχοντας υπόψη :   Τις διατάξεις του άρθρου...

28η Οκτωβρίου 1940: Ένα Έπος αλλά και μία πραγματικότητα

Από το 1935 είχε αρχίσει ο Ιωάννης Μεταξάς να ετοιμάζει τον Ελληνικό Στρατό – Η δημιουργία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε...

Γιατί έβαλαν στο «πορτοκαλί» την Σαμοθράκη;

Είναι άδικο το νησί να στιγματίζεται, ενώ δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού και να πηγαίνει στο επίπεδο 3

Toσχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ» για την φύλαξη των συνόρων του Έβρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 7,4 εκατ. ευρώ για την θωράκιση της παραμεθορίου περιοχής – Ποια είναι τα έξι (6) σημεία του σχεδίου...

More Articles Like This