9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Οικογενειακή ξεχωριστή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη, οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1ηπεζοπορία για την φετινή σεζόν για οικογένειες και παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτώβρη από το πεζοπορικό τμήμα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στην περιοχή της Αισύμης.

Παιδάκια ηλικίας από 5 ετών και πάνω μαζί με τους γονείς τους πεζοπόρησαν διανύοντας περίπου 4,5 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης (πλάτωμα μεταξύ Αισύμης και Λεπτοκαρυάς) ως τις ανεμογεννήτριες που ξεπρόβαλλαν μπροστά τους σας γίγαντες ανάμεσα από τις φυλλωσιές και τους λόφους της περιοχής, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου βοσκούσαν τα άλογα εργασίας που εξυπηρετούν τον δασικό συνεταιρισμό της Αισύμης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες αφού διένυσαν μια διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου έφτασαν σε σημείο θέασης στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια από τις πολλές ανεμογεννήτριες της περιοχής . Εκεί με τους τεράστιους έλικες να στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των πεζοπόρων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη λειτουργία αλλά και την χρησιμότητα αυτού του είδους εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας καθώς καλεσμένος στην δράση μας ήταν ο Περιβαλλοντολόγος Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.

Τα παιδιά έδωσαν μεγάλη προσοχή και βομβάρδισαν με έξυπνες και απρόσμενες ερωτήσεις τον Αλέξανδρο κάνοντας ακόμη και τους μεγάλους να γνωρίσουν πράγματα που δεν είχανε μέχρι τότε σκεφτεί.

- Advertisement -

Η δίψα για γνώση έσβησε γλυκά με τα χάδια και τις βόλτες των μικρών πεζοπόρων πάνω στα άλογα εργασίας που βρισκόταν 1 χιλιόμετρο πιο πέρα από τις ανεμογεννήτριες. Εκεί ο Βασίλης Σισμανίδηw, πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού της Αισύμης, ενημέρωσε τους πεζοπόρους του ΔΡΟΜΕΑ,  για τον τρόπο εργασίας, τη διαδικασία μεταφοράς των ξύλων, την φροντίδα των αλόγων αλλά και για την σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ ζώων και ανθρώπου μέσα στο βάθος των χρόνων. Τα παιδιά απόλαυσαν την ζεστασιά που αποπνέουν τα ζώα αυτά και που η άμεση επαφή μαζί τους μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να λειτουργήσει θεραπευτικά σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διαλεχτής Πετρίδου, ιδιοκτήτριας τους ενός, από τα άλογα της παρέας.

Η πρώτη πεζοπορική εκδρομή του Δρομέα Θράκης , ήταν μια  διαφορετική εμπειρία που έκλεψε την καρδιά των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων του συλλόγου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 1 Νοεμβρίου με μια ξεχωριστή διαδρομή, Μαρώνεια-Πετρωτά.

Μείνετε συντονισμένοι στο siteαλλά και τα social mediaτου Δρομέα Θράκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλαδική Ομάδα Διάσωσης του Τμήματος Ροδόπης για ακόμη μια κάλυψη πεζοπορικής δράσης, καθώς επίσης και στους φίλους του δασικού Συνεταιρισμού, για την υπομονετική και βοηθητική του στάση για την ασφαλή και ευχάριστη ξενάγηση των παιδιών στο χώρο με τα άλογα εργασίας. 

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νερά αχαρτογράφητα τα… Ελληνοτουρκικά

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, γίνεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Προβληματισμό όμως προκαλούν οι δηλώσεις...

More Articles Like This