9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία ασκεί το ΕΣΡ σε Αρχηγό Πολιτικού Κόμματος, που μετέχει στην Βουλή

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε ο Κυριάκος Βελόπουλος για εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν για εκπομπή του -λόγω των αναφορών του Σκοπιανών φασιστών- συγχρόνως και σε χρόνο ρεκόρ σε 15 περιφερειακά μέσα!

Το ΕΣΡ συνιστά μια ανεξάρτητη αρχή η οποία λειτουργεί από το 1989, αλλά, όπως έχει παραδεχθεί ο πρόεδρός του, παρά το γεγονός ότι έχει κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 6.000.000 ευρώ, αποδείχθηκε ανίκανο να αναπτύξει μηχανισμούς για έλεγχο της πολυφωνίας, της αντικειμενικότητας στα ΜΜΕ ,αλλά και την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης.

«Το να διαπιστώσει το ΕΣΡ αν τηρήθηκαν οι κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας είναι ένα μικρό… μυστήριο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου στην Βουλή, με τη δήλωσή του να δημιουργεί εύλογες σκέψεις για το μεγάλο μυστήριο, που δεν είναι άλλο από το … γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε μια ομάδα ανθρώπων- τα μέλη του ΕΣΡ- που … «δεν μπορεί» να επιτελέσει τα καθήκοντά της!!!

- Advertisement -

Το ΕΣΡ λοιπόν επιδεικνύοντας πρωτοφανή και υπερβάλλοντα ζήλο προέβη μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο μηνών σε έκδοση 15 (!!) αποφάσεων κατά περιφερειακών καναλιών, με τις οποίες επιβάλει δυσθεώρητα πρόστιμα, που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ στο καθένα, οδηγώντας τα με βεβαιότητα στο λουκέτο! 

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις ως άνω υποθέσεις είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και η προβολή τηλεοπτικών εκπομπών που ο ίδιος παρουσιάζει στους εν λόγω τηλεοπτικούς σταθμούς, αδιαφορώντας έτσι για την επιβίωσή τους, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περιφερειακά αυτά κανάλια απασχολούν προσωπικό το οποίο με τον μισθό που λαμβάνει συντηρεί την οικογένειά του.

Τα μέλη  της Αρχής φαίνεται μάλιστα να μην γνωρίζουν ότι τα περιφερειακά κανάλια έχουν εξαιρετικά περιορισμένο κοινό!

Κανάλια που εκπέμπουν στη Μυτιλήνη, στην Κοζάνη και που το κοινό τους δεν ξεπερνά τους 1000 θεατές δέχθηκαν πρόστιμα, υψηλότερα από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε εθνικής εμβέλειας κανάλια! Θέτοντας έτσι την επιβίωσή τους εν αμφιβόλω, ειδικά δε στην παρούσα οικονομική συγκυρία!

Οι αλλεπάλληλες διώξεις του ΕΣΡ για την παρουσία του κόμματος στην τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν ήδη οδηγήσει στον αποκλεισμό του από τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, κι έτσι τώρα σειρά έχει η περιφέρεια! 

Το ΕΣΡ τελικά θα μείνει πράγματι στην ιστορία, όχι για το έργο που έπραξε στην αναβάθμιση των ΜΜΕ, αλλά για τον ρόλο του “πολιτικού διώκτη” προσώπων, γεγονός που συνιστά συνταγματική εκτροπή!

-Δ-

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου των Βουλευτών.

Ιεροεξεταστής και λογοκριτής των Πολιτικών γίνεται το ΕΣΡ; Με ποιο δικαίωμα;

Όμως, επειδή με αυτήν την θεωρία της συλλογικής ευθύνης, εισπράττουμε υπέρογκα πρόστιμα, («π@#@#αι η… παπαδιά και πληρώνει το χωριό»), σκεφτόμαστε να αποκλείσουμε από το κανάλι μας, την τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, την φιλοξενία Βουλευτών και άλλων Πολιτικών, για να μην έχουμε νέες… «αναγούλες» από την Ανεξάρτητη Αρχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ποιοι γλυτώνουν από την συλλογή των αποδείξεων

Ιδού οι κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πλήρη απαλλαγή και από τις ηλεκτρονικές και τις χάρτινες αποδείξεις Φορολογούμενοι 70 ετών και...

Άμεση λύση στο ζήτημα των επιταγών

Ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης – Οι τράπεζες επιμένουν στην είσπραξη Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υπουργό...

Και ξαφνικά… επίθεση των Τούρκων στη Ρωσία

Σε «διαζύγιο» οδηγείται η σχέση Πούτιν-Ερντογάν, καθώς η Τουρκία ετοιμάζει την μεγάλη στροφή προς τον Αμερικανικό παράγοντα ''Είναι προφανές ότι μια χώρα που βρίσκεται στην...

Όλα τα επιδόματα είναι ακατάσχετα

Αλλαγές φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που ψηφίσθηκε στην Βουλή, για την χορήγηση των επιδομάτων – Για πρώτη φορά δικαιούχοι, για το ελάχιστο...

Μεταλλάξεις του Covid-19 και μετά τον εμβολιασμό

Έρευνα-σοκ – Θα αρχίσουμε να τροποποιούμε τα εμβόλια, λένε οι επιστήμονες, εάν αυτό χρειασθεί O κορωνοϊός μεταλλάσσεται μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μεταδίδεται και πιο...

More Articles Like This