9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των Ποντίων

Δυναμική παρέμβαση του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο της Διακομματικής για την Θράκη

Δυναμική παρέμβαση στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, υπέρ των Παλινοστούντων Ομογενών και της γρήγορης υλοποίησης του 12% για τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, μετά από ουσιαστική βελτίωση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Αν. Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη, του Γενικού Γραμματέα κ.Πετραλιά και των αρμοδίων Γ. Διευθυντών διεκδίκησε για τους Ποντίους Ομογενείς :

1. Την ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων που είχε εγγυηθεί το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα, ώστε να μη κινδυνεύσουν τα σπίτια τους από την αδυναμία τους να καταβάλουν τα οφειλόμενα κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

- Advertisement -

«Δε ζητούμε κύριε Υπουργέ να χαρίσετε τίποτε στους ανθρώπους που έκαναν τόσα πολλά για την Ελλάδα. Ζητούμε να προστατέψετε δημογραφικά τη Θράκη, αφήνοντας τους να ριζώσουν εδώ. Το σπίτι τους είναι η ρίζα τους και κανένας δε δικαιούται να την κόψει. Ας μην είμαστε αχάριστοι σε ανθρώπους που πάλεψαν για την Ελλάδα από γενιά σε γενιά κόντρα σε απίστευτες διώξεις και δυσκολίες. Ας μειώσουμε την δόση της ετήσιας καταβολής του δανείου τους και ας σώσουμε έτσι την προοπτική διαμονής των οικογενειών τους στην Θράκη».

2. «Να αλλάξει ο νόμος του Υπουργείου Εργασίας που θέτει ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης για τους Ομογενείς τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, διότι το κύριο κύμα των Ποντίων ήλθε στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή μετά το 1991, ΠΡΙΝ 30 χρόνια. Το υπάρχον καθεστώς είναι παντελώς άδικο».

3. «Να επανέλθουν τα μικρά προνοιακά επιδόματα για τους ελάχιστους Έλληνες Ποντίους που έχουν απομείνει εν ζωή, ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακα τους μια που οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι. Αυτό είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ανθρωπιάς προς Έλληνες πατριώτες που πάντα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό του για την Ελλάδα».

Παράλληλα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε να επιταχυνθεί η έκδοση της διορθωμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το 12% των Επιχειρήσεων της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να καλυφθούν οι μελλοντικοί συμψηφισμοί των επιχειρήσεων που έχουν εκχωρημένες υποχρεώσεις στις τράπεζες και ήταν μέχρι τώρα συνεπείς έναντι του Κράτους και για να μην παραγραφούν οι αξιώσεις του 2015 και μέρους του 2014 που μέχρι τώρα δεν έχουν παραγραφεί, για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Όπως τόνισε ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της ΝΔ η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη μέχρι τώρα μας διευκολύνει να ανασύρουμε από την αφάνεια θέματα που είχαν βαλτώσει επί χρόνια και να διεκδικούμε την πλήρη και έξυπνη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδιάζονται για το μέλλον.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This