9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Κυκλοφορούν ανενόχλητοι

Παρά τις όποιες ανακοινώσεις για ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα του Έβρου, οι μετανάστες εξακολουθούν να εισέρχονται λαθραία στην Ελλάδα – Η ζημιά που γίνεται από τις… ανθρωπιστικές οργανώσεις

Δυσπιστία επικρατεί στους πολίτες του Έβρου, αναφορικά με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ενώ οι κινήσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα του Έβρου, ακούγονται σωστές, μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κάποιο δραστικό αποτέλεσμα.

Σύστημα παρακολούθησης

- Advertisement -

Εκείνο πάντως, που σίγουρα προχωράει – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είναι το έργο εγκατάστασης του συστήματος παρακολούθησης στη συνοριογραμμή.

Οι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς για τα 6 κέντρα ελέγχου κατά μήκος της συνοριογραμμής, τα οποία θα έχουν πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα με θερμικές κάμερες που θα είναι τοποθετημένες σε πυλώνες και στραμμένες προς την πλευρά του ποταμού Έβρου.

Οι κάμερες αυτές θα σκανάρουν μόνες τους την περιοχή και θα αναγνωρίζουν τα πάντα. 

Αμέσως θα στέλνεται ειδοποίηση με μήνυμα (σε περίπτωση κίνησης) στους υπεύθυνους των κέντρων ελέγχου.

Το όλο σύστημα, με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2021.

Μια χαρά κυκλοφορούν

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης κατέγραψαν σε video, στο κέντρο της πόλης, αλλοδαπούς κάθε ηλικίας – άνδρες και γυναίκες με μικρά παιδιά – να κινούνται στους άδειους δρόμους.

Η όλη εικόνα ερχόταν σε πλήρη αντιπαράθεση με το σκηνικό lockdown, που εφαρμόζουν σχεδόν καθολικά οι Αλεξανδρουπολίτες, προκειμένου να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Αντίστοιχες σκηνές καταγράφονται συχνά-πυκνά και στα χωριά του Βορείου Έβρου, ειδικά τις βραδινές ώρες, που πέφτει το σκοτάδι.

Σχετικό videoκυκλοφόρησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με λαθρομετανάστες να περπατούν μες στη νύχτα, στο Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου.

Δήθεν ανθρωπιστικές ιδέες

Πάντως, αυτό που θεωρούν αρκετοί πολίτες είναι πως επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη στα σύνορά μας, και να πάψει να είναι ο Έβρος «ξέφραγο αμπέλι».

Ξεκάθαρη θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, πήρε τις προάλλες και ο Βουλευτής Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Επισημάνσεις» του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

«Πρέπει να σταματήσουν οι ροές. Μηδενικές πρέπει να γίνουν. Όποιος θέλει να μπει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρέπει να χτυπήσει την πόρτα. Το να μπαίνεις παράνομα, δεν σε κάνει επιθυμητό – σε κάνει ανεπιθύμητο. Αυτή είναι μια πολύ σαφής δική μου πολιτική. Δεν είμαι υπέρ ανθρωπιστικών δήθεν ιδεών, που αγνοούν την πραγματικότητα και αγνοούν και τους πολίτες της Ελλάδας. Αυτά τα έχω ξεκαθαρίσει. Είναι δήθεν ανθρωπιστές αυτοί. Δήθεν! Γιατί δεν καταλαβαίνουν τη σχέση ποσότητας με την ποιότητα. Δεν καταλαβαίνουν τι μπορείς να αντέξεις ως βάρος. Δεν καταλαβαίνουν τι προβλήματα γεννούν στον δικό σου λαό. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Καταλαβαίνουν μόνο τα στερεότυπά τους».

Στα παραπάνω, συνυπογράφει και η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», που όλα αυτά τα χρόνια φωνάζει και γίνεται… κακιά για την θωράκιση του Έβρου.

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ποιοι γλυτώνουν από την συλλογή των αποδείξεων

Ιδού οι κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πλήρη απαλλαγή και από τις ηλεκτρονικές και τις χάρτινες αποδείξεις Φορολογούμενοι 70 ετών και...

Άμεση λύση στο ζήτημα των επιταγών

Ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης – Οι τράπεζες επιμένουν στην είσπραξη Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υπουργό...

Και ξαφνικά… επίθεση των Τούρκων στη Ρωσία

Σε «διαζύγιο» οδηγείται η σχέση Πούτιν-Ερντογάν, καθώς η Τουρκία ετοιμάζει την μεγάλη στροφή προς τον Αμερικανικό παράγοντα ''Είναι προφανές ότι μια χώρα που βρίσκεται στην...

Όλα τα επιδόματα είναι ακατάσχετα

Αλλαγές φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που ψηφίσθηκε στην Βουλή, για την χορήγηση των επιδομάτων – Για πρώτη φορά δικαιούχοι, για το ελάχιστο...

Μεταλλάξεις του Covid-19 και μετά τον εμβολιασμό

Έρευνα-σοκ – Θα αρχίσουμε να τροποποιούμε τα εμβόλια, λένε οι επιστήμονες, εάν αυτό χρειασθεί O κορωνοϊός μεταλλάσσεται μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μεταδίδεται και πιο...

More Articles Like This