9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 21, 2025

Οι πολιτικοί γάμοι επιτρέπονται – Όμως οι θρησκευτικοί όχι

Μήπως ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία βρίσκονται υπό διωγμόν στην χώρα μας και δεν το έχουμε αντιληφθεί; – Ο περιορισμός ατόμων να ισχύει και στις εκκλησίες

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου απαγορεύονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις, ή καλύτερα μόνο οι θρησκευτικοί γάμοι που τελούνται σε ιερούς ναούς.

Kι αυτό γιατί δεν υπάρχει ακόμα απαγορευτικό για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι τελούνται κανονικά με το δυνατόν ελάχιστο αριθμό ατόμων.

Ίσως η ΚΥΑ της απαγόρευσης να βγει αργότερα, αλλά μέχρι στιγμής οι -προγραμματισμένοι τουλάχιστον- πολιτικοί γάμοι θα γίνουν κανονικά και με κουμπάρους (μάρτυρες).

- Advertisement -

Όμως, γι’ αυτήν εδώ την εξέλιξη, υπάρχουν αντιδράσεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για ένα ζήτημα, στο οποίο δε δώσαμε και πολλή βαρύτητα… 

Μέχρι που επικοινώνησαν πολίτες με τα γραφεία της εφημερίδος και εξέφρασαν τα παράπονά τους, για το γεγονός πως υπάρχει παράλογη αντιμετώπιση των θρησκευτικών γάμων, αλλά και βαπτίσεων.

«Δηλαδή, γιατί να επιτρέπονται οι πολιτικοί γάμοι με 9-10 άτομα σ’ ένα γραφείο 10 τ.μ. και όχι ένας γάμος στην εκκλησία που είναι 400 τ.μ.; Ας γίνει πάλι σε κλειστό κύκλο, με ελάχιστα άτομα. Δεν πειράζει. Γιατί να μην υπάρχει αυτή η επιλογή; Επίσης, γιατί να μη γίνονται βαπτίσεις; Κι άμα ένα μωράκι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δηλαδή θα πεθάνει αβάπτιστο; Όχι, είναι άδικο…».

Η «Ελεύθερη Θράκη» μεταφέρει τα παραπάνω, αναρωτώμενη εάν όντως ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμόν…

Μ.Κ.

Saturday, June 21, 2025

Latest News

Γεμάτα έρχονται και φεύγουν τα αεροπλάνα από Αλεξανδρούπολη για Κρήτη!

Την ίδια ώρα, αύξηση 12% καταγράφηκε στον μήνα Μάϊο στο «Δημόκριτος», ήτοι ταξίδεψαν 27.000 επιβάτες Μετά την επιτυχία που σημείωσε...

More Articles Like This