9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα… κινδυνεύσει η ζωή των φοιτητών!!! – Θα έχουμε λοιπόν, μια ακόμα Χαμένη Ευκαιρία για την Αλεξανδρούπολη;

Η «Ελεύθερη Θράκη» έχει χαρακτηρίσει την Αλεξανδρούπολη, ως τον τόπο των χαμένων ευκαιριών.

Δεν είναι του παρόντος να επαναλάβουμε αυτά που αφήσαμε να χαθούν μέσα από τα χέρια μας, εξαιτίας της αδιαφορίας (εγκληματικής σε ορισμένες περιπτώσεις), που επέδειξαν οι τοπικοί μας Άρχοντες.

Για να μπουν στο νόημα και οι νεώτεροι αναγνώστες, αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως εδώ στην Αλεξανδρούπολη, θεμελιώθηκε από τον Στυλιανό Παττακό, το πρώτο Διοικητικό Μέγαρο.

- Advertisement -

Όμως, ενώ όλες οι πρωτεύουσες νομών απέκτησαν Διοικητήρια, εμείς στην Αλεξανδρούπολη, παραμείναμε «άστεγοι».

Το Διοικητήριο του Έβρου δεν κτίσθηκε ποτέ, γιατί οι τοπικοί μας Άρχοντες, δεν συμφωνούσαν για την καταλληλότητα του χώρου.

Έτσι έχουμε, διάσπαρτες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και πληρώνουμε ακόμα νοίκια…

Γιατί τα λέμε αυτά πάλι σήμερα;

Γιατί ενώ είχε μπει σε καλό δρόμο το θέμα της δημιουργία οδικού κόμβου της Εγνατίας Οδού προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως, φαίνεται πως η υπόθεση οδηγείται σε ναυάγιο, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας.

Και αυτό συμβαίνει, την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την υλοποίηση του Προγράμματος, το όποιο βασίζεται στις Μελέτες Επεμβάσεων Οδικής Ασφαλείας, πού ολοκληρώθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητος». 

Πρόκειται για 60 Μελέτες πού καλύπτουν όλες τίς Περιφερειακές Ενότητες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι όποιες είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη περίπου 7.000 επικινδύνων θέσεων, πού εκτείνονται σέ 2.500 χλμ. του οδικού δικτύου, σε 80 οδικούς άξονες. 

Θα  αντιμετωπισθούν με μικρής κλίμακος κατασκευαστικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητος.

Πρόκειται για εργασίες αναβαθμίσεως και αντικαταστάσεως του οδικού εξοπλισμού για διαγράμμιση, σήμανση οδών, στηθαία ασφαλείας, μονάδες αποσβέσεως ενέργειας, ηλεκτρομηχανολογικές κ.λπ. βελτιώσεις υποδομής (διαπλάτυνσις οδοστρώματος, αποκατάστασις φθορών οδοστρώματος, ασφαλτοτάπητες και διαμόρφωσις ισοπέδων κόμβων.)

Επί της ουσίας τώρα.

Ενώ όπως προαναφέραμε, εξασφαλίζονται πιστώσεις για την κατασκευή έργων για την Εγνατία Οδό, εδώ έχουμε «καυγάδες», για το αν πρέπει ο κόμβος της Εγνατίας να περάσει από το Campusτης Ιατρικής Σχολής, που βρίσκεται στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, ακούσαμε να εκτοξεύει και το επιχείρημα ότι… κινδυνεύει η ζωή των φοιτητών, από την διέλευση των ασθενοφόρων, που θα έρχονται από τον νέο κόμβο της Εγνατίας!!!

Και αυτό ελέχθη από υπεύθυνα χείλη, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι φοιτητές της Ιατρικής είναι κλεισμένοι στα εργαστήρια και στις κλινικές, ημέρα και νύχτα.

Μεταφέρουμε σήμερα αυτές τις πληροφορίες με έντονη δυσαρέσκεια, καθώς διαβλέπουμε πως η κατασκευή του κόμβου της Εγνατίας θα μπει στο περιθώριο.

Σημειώνουμε πως σήμερα, τα ασθενοφόρα που έρχονται από τον Έβρο, για να φθάσουν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, πρέπει να κάνουν διαδρομή μέχρι τον κόμβο της Μάκρης και από εκεί να επιστρέψουν στην Εθνική Οδό για να φθάσουν στον προορισμό τους, με σημαντική απώλεια χρόνου, που πολλές φορές είναι κρίσιμος για την επιβίωση των μεταφερόμενων ασθενών.

Λοιπόν, τι θα γίνει;

Ο κόμβος της Εγνατίας οδού προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα παραπεμφθεί στις «καλένδες»;

Θα χάσουμε δηλαδή και αυτήν την ευκαιρία;

Είναι ενήμεροι οι τοπικοί μας Άρχοντες και Φορείς;

Και τι σκέφτονται να κάνουν;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών από την U CERT

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άρχισε τη λειτουργία...

More Articles Like This