9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Το Αρτσάχ όπως η Κύπρος το ‘74

Η τραγωδία της Αρμενίας, ας μας γίνει μάθημα – Οι εισβολείς έκαναν την δουλειά τους και οι… «πολιτισμένοι» ΟΗΕ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, κλπ., σφυρίζουν αδιάφορα

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΑΣ είναι Κύριος βουλευτής, με καταγωγή από την (κατεχόμενη) Αμμόχωστο. Πατριώτης, δημοκρατικός, μαχητής, φίλος.

Χθες, ο Μιχάλης Γιωργάλας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Όταν, πριν δύο χρόνια, βρέθηκα με την Ελένη (Θεοχάρους) στο στρατιωτικό κοιμητήριο στη Στεπάνακερτ, στο Αρτσάχ,παρατήρησα ότι οι περισσότεροι νεκροί Αρμένιοι μαχητές του απελευθερωτικού πολέμου του 1992 ήταν νέοι, αγόρια και κορίτσια.

Ψες, η Αρμενία σύρθηκε, συνθηκολόγησε κι αναγνώρισε τη στρατιωτική επικράτηση του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, και παραχώρησε εδάφη του Αρτσάχ στους Αζέρους, μεταξύ αυτών και την ιστορική πόλη Σούσι.

- Advertisement -

Πέραν των δύο μηνών, η Τουρκία και οι Αζέροι πραγματοποίησαν μια εγκληματική εισβολή στο Αρτσάχ, που εξελίχθηκε σε μια απέραντη ανθρώπινη καιπολιτισμική καταστροφή. Εδώ και δύο μήνες, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., οι μεγάλες δυνάμεις παρακολουθούσαν και αρνούνταν να επέμβουν, να σταματήσουν την αιματοχυσία των Αρμενίων του Αρτσάχ.

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς εδώ στην Κύπρο, που περιμένουμε και εκλιπαρούμε οι ξένοι να κάνουν τη δική μας δουλειά και να προστατεύσουντη δική μας πατρίδα. Είναι ώρα να ξυπνήσουμε. 

Οι κραυγές απόγνωσης των νεκρών και των προσφύγων του Αρτσάχ ηχούν εφιαλτικά στα αυτιά μας.

Γονατίζω και καταθέτω ξανά εκείνο το κόκκινο γαρύφαλλο του 2018, και το αποθέτω στους νιόσκαφτους τάφους των ηρώων, πεσόντων και θυμάτων της πρόσφατης εγκληματικής εισβολής των Αζέρων στο Αρτσάχ».

Φυσικά, δεν μπορούμε να αναλύσουμε σε αυτή τη στήλη τι έφταιξε και πώς η Αρμενία, από την περιφανή νίκη επί των Αζέρων, έφθασε στην ήττα και τη συνθηκολόγηση, με παράλληλη απώλεια εδαφών. 

Ίσως φταίει η εμπιστοσύνη που έδειξε η αρμενική ηγεσία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, ίσως ευθύνες να βαρύνουν και τη Ρωσία, η οποία λησμόνησε τις συμφωνίες με τους Αρμενίους και έδειξε ότι οι αγωγοί κάνουν τις χώρες και τους ηγέτες «ανάγωγους».

Γ© βέβαιο είναι, όπως λέει ο Μιχάλης Γιωργάλας, ότι «είναι ώρα να ξυπνήσουμε και όχι να περιμένουμε και να εκλιπαρούμε να κάνουν οι ξένοι τη δική μας δουλειά και να προστατεύσουν τη δική μας πατρίδα».

Ας το καταλάβουμε πολύ καλά και ας είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον πολεμοχαρή και αιμοδιψήγείτονά μας.

Δεν είναι τα τουρκικά drones που νίκησαν τους Αρμενίους. Είναι -άποψή μας- η αφελής πολιτική τής -χωρίς μέτρο- φιλοδυτικής κυβέρνησης της χώρας τους, η οποία στα δύσκολα βρέθηκε μόνη της και οι «πολιτισμένοι» δυτικοί της γύρισαν την πλάτη.

Ας μας γίνει δίδαγμα η τραγωδία της Αρμενίας στο Αρτσάχ. Η ιστορία με την Κύπρο του 1974 επανελήφθη. Οι εισβολείς έκαναν τη δουλειά τους και οι «πολιτισμένοι» σφύριζαν την ταραντέλα…

Η ΑΚΙΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This