9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Ο ηρωικός πιλότος Ιωάννης Παπαϊωάννου

Από την Οινόη Ορεστιάδος – Έκανε τα πάντα για να μην πέσει το αεροπλάνο του στο Γυμνάσιο των Θηβών – Η θυσία δεν ξεχάσθηκε από Θηβαίους  

Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου, με καταγωγή από την Οινόη Ορεστιάδας, ήταν ένας ηρωικός πιλότος, που λίγο πριν συντριβεί το αεροπλάνο του, έκανε τα πάντα για να μην πέσει πάνω στο Γυμνάσιο της Θήβας, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο παιδιά. 

Αν και πέρασαν τόσα χρόνια οι οικογένειες δεν πήραν κάποια πειστική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της πτώσης των δύο αεροπλάνων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 

Η θυσία τους όμως δεν ξεχάστηκε από τους Θηβαίους που φρόντισαν το 2014, πριν πέντε χρόνια, για την τοποθέτησης αναμνηστικής πλάκας, που θυμίζει τη θυσία τους, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο! 

- Advertisement -

Εξήντα χρόνια(1959-2019) μετά ο Δήμος Ορεστιάδας θα έπρεπε να τιμήσει τη μνήμη του, όταν αυτή τιμάται ήδη στον ξένο τόπο. 

Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου είχε ταφεί στα νεκροταφεία της Κάτω Οινόης(Αμπέλια) με πάνδημη συμμετοχή όχι μόνο από τους κατοίκους της Οινόης αλλά και από όλη την Ορεστιάδα!

Σταύρος Παπαθανάκης

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This