9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Στα 5,8 ναυτικά μίλια θα φθάσει το «Oruc Reis»!!!

Στα 6 ναυτικά μίλια δεν είναι η «κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης; – Μπλοφάρει η Τουρκία ή μήπως ξέρει ότι δεν θα την πειράξει κανείς;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα των αποφάσεων και των απαντήσεων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες κλιμακώνονται μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα.

Η Τουρκία, με όπλο το Oruc Reis, ετοιμάζεται να εισβάλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η κατευναστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει δώσει το ελεύθερο στην Άγκυρα να κάνει κουρέλι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από τις 10 Αυγούστου που διεξάγει έρευνες πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι τώρα.

Πλέον οι Τούρκοι ανεβάζουν τον πήχη των προκλήσεων και με την πρόσφατη NAVTEXπου εξέδωσαν απειλούν να κάνουν έρευνες στα 5,8 ναυτικά μίλια από ελληνικό έδαφος. Η πρόκληση είναι πρωτοφανής. Στη ζώνη των 6 ναυτικών μιλίων η Ελλάδα ασκεί απόλυτη κυριαρχία.

- Advertisement -

Η κυβέρνηση επιβάλλεται πλέον να απαντήσει σε αυτή πρόκληση. Να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας. Αν δεν το κάνει, τότε πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας. Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, ο Ερντογάν γράφει στα παλιά του παπούτσια τις διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι λογικό, γιατί και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει ότι «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τα 6 ναυτικά μίλια. Ε, λοιπόν, οι Τούρκοι με τη νέα NAVTEXγια το Oruc Reis απειλούν να τα περάσουν. Το πρόβλημα για τον κ. Γεραπετρίτη και για την υπόλοιπη κυβέρνηση είναι ότι γνωρίζουν ακριβώς τη νέα πρόκληση, αλλά προσπαθούν να υποβαθμίσουν την κρισιμότητα των στιγμών, σε συνεργασία πάντα με ορισμένα ΜΜΕ, που ούτε καν αναφέρουν το θέμα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει, γιατί η Ελλάδα εξέδωσε αντι-NAVTEX, στην οποία αναφέρεται ότι η τουρκική NAVTEXπεριλαμβάνει μια περιοχή μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι για τη μέτρηση έχουν λάβει υπ’ όψιν τους μια μικρή τουρκική βραχονησίδα. Λίγη σημασία έχουν όμως οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του. Αν τελικά το Oruc Reis πλεύσει διεξάγοντας έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι εισβολή.

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, αφού επισημαίνει το κενό στρατηγικής, αναρωτιέται αν θα υπάρξει αντίδραση: «Η πρόσφατη τουρκική NAVTEXFA64-1460/20 προβλέπει παράνομη δραστηριότητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στα 5,8 μίλια. Θα αντιδράσει, έστω τώρα, η κυβέρνηση;».

newsbreak.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Ψάρεμα ξανά μέσα στο λιμάνι

Οι ερασιτέχνες αλιείς θα μπορούν να ψαρεύουν σε συγκεκριμένο σημείο στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης...

More Articles Like This