9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Τα Σκόπια θέλουν συμμετοχή 25% στο FSRU Αλεξ/πολης

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δηλώνει την επιθυμία της Βόρειας Μακεδονίας, να αποκτήσει μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο

Την πεποίθησή του ότι “πιθανότατα θα συμμετέχουμε με 25% σε ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα έχει ικανότητα παραγωγής δύο φορές μεγαλύτερη από το δικό μας έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 2 GWh” εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Οικονομικό Μαγκαζίνο» του τηλεοπτικού σταθμού ALSATο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, κ. ZoranZaev.

Επίσης, ο κ. Zaevδήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι “γραφειοκρατικές διαδικασίες” για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Β. Μακεδονία, ενώ παράλληλα προχωράνε οι συζητήσεις με την ΟΚΤΑ (θυγατρική των ΕΛΠΕ) για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Zaevεπεσήμανε ότι πρόκειται για σοβαρή ενεργειακή προοπτική. 

- Advertisement -

Τέλος, ο κ. Zaevαναφέρθηκε στην εκπεφρασμένη και σε επίσημο επίπεδο επιθυμία της Β. Μακεδονίας να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα αναπτύξει το FSRUτης Αλεξανδρούπολης, εξηγώντας ότι η χώρα του προσβλέπει στη δέσμευση φυσικού αερίου για όλες τις κρατικές εγκαταστάσεις, “επειδή το υγροποιημένο αμερικανικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο”. 

Γιάννα Παπαδημητρίου

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This