Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει η Τουρκία, με στήριξη της Ε.Ε.

Μπορεί η Ελλάς να δηλώνει ότι με την Τουρκία έχει να συζητήσει μόνον το ζήτημα της οριοθετήσεως των θαλασσίων ζωνών, όμως στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητείται σύγκλησις πολυμερούς διασκέψεως για την ανατολική Μεσόγειο, στην οποία θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα.
Αν η χώρα μας υπέστη ήττα στα ευρωπαϊκά όργανα, αυτή δεν ήταν ή μή επιβολή κυρώσεων στην γείτονα.
Ήταν ακριβώς το γεγονός ότι περιελήφθη στα συμπεράσματαη προτροπή για πολυμερή διάσκεψη ευρείας ατζέντας θεμάτων.
Αυτό δηλαδή που θέλει η Τουρκία, η οποία μέσω της διασκέψεως αυτής αποβλέπει στην διεθνοποίηση του αναθεωρητισμού της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Επίσης στην αρπαγή του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου δια της «διανομής» του φυσικού αερίου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ψευδοκράτους πριν από την λύση του Κυπριακού.
Αυτός είναι ο «διάλογος» που θέλει η Τουρκία. Και εμείς ακόμη προσβλέπουμε για στήριξη στην ΕΕ…
Με την ευκαιρία θα παραθέσουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα σχετικού άρθρου στην εφημερίδα «Σημερινή» της Λευκωσίας, του στρατηγού Ανδρέα Πεντάρα, πρώην διευθυντού της κυπριακής ΚΥΠ ο οποίος επισημαίνει:
«Η διάσκεψη αυτή, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θυμίζει την περιβόητη τριμερή διάσκεψη του Λονδίνου, την οποίαν συγκάλεσαν οι Άγγλοι τον Αύγουστο του 1955 και κάλεσαν Ελλάδα και Τουρκία, προκειμένου να συζητήσουν -όπως και τώρα- θέματα ανατολικής Μεσογείου».
Περαιτέρω δε μας θυμίζει τους διαχρονικούς στόχους της Άγκυρας: «Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φατίν Ζορλού που συμμετείχε στη διάσκεψη, ξεδίπλωσε τη στρατηγική της Τουρκίας επί του Κυπριακού, λέγοντας ότι “η Τουρκία σέ περίπτωση πολέμου μπορεί να διασφαλίσει τον ανεφοδιασμό της μόνο από τα λιμάνια της νότιας και νοτιοανατολικής χώρας, μια και τα λιμάνια της δυτικής Τουρκίας ελέγχονται από τα Ελληνικά νησιά.
Εάν η Κύπρος κατέχεται από εχθρική χώρα (δηλαδή την Ελλάδα) η Τουρκία θα πρέπει να αυτοκτονήσει”».
-Ε-