9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Να συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή αγώνα για το θέμα του «ΚΥΤ» Φυλακίου

Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και συμπαγές σώμα, που θα είναι ανεξάρτητο από τα κόμματα και θα εκφράζει την γνήσια βούληση των Εβριτών

Το ακόλουθο είναι κάλεσμα για δημιουργία ανεξάρτητης και αυτόνομης επιτροπής για τον αγώνα κατά του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, που θα είναι ανεξάρτητη και αντιπροσωπευτική του πληθυσμού.

Αγαπητοί συνδημότες, 

Παρατηρώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των τριών κυβερνητικών βουλευτών με τον κ. Μηταράκη και την απραξία της Επιτροπής που δημιούργησε ο Δήμος Ορεστιάδας, εκτιμούμε ότι υπάρχει μία αναντιστοιχία της πολιτικής και τοπικής εξουσίας με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν αποκαρδιωτικό για αυτά που θέλει ο κόσμος του βορείου τμήματος του νομού Έβρου. Μας μεταφέρθηκε μία εικόνα εφησυχασμού και μία διαβεβαίωση ότι ο πληθυσμός μας θα είναι ασφαλής χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση για την αναστολή ή αναίρεση της απόφασης επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. 

- Advertisement -

Εκτιμούμε ότι ο σχεδιασμός δεν άλλαξε. Απλά επιστρατεύτηκαν θεσμικά πρόσωπα για μία νομιμοφανή δημοκρατική κάλυψη με τελικό στόχο να επεκταθεί το ΚΥΤ Φυλακίου. Καταλαβαίνουμε ότι επιστρατεύονται όλοι οι μηχανισμοί για να καμφθεί η αντίθεση των δημοτών. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μόνοι μας. Δεν περιμένουμε καμία βοήθεια. 

Ο αγώνας είναι άνισος και σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή εκτιμούμε ότι πρέπει να πάρουμε μόνοι μας κάποιες αποφάσεις. Μία πρώτη απόφαση πρέπει να είναι η δημιουργία μιας επιτροπής εκ των ένδον, από εμάς τους ίδιους. Μία επιτροπή η οποία θα σκεφθεί και θα οργανώσει στη συνέχεια τις κινήσεις του αυτόνομου κινήματος κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. 

Επειδή δεν είναι εύκολο να γίνουν διαβουλεύσεις, ώστε να εκλεγούν τα μέλη της, προτείνουμε αρχικά κάποια πρόσωπα, τα οποία μπορούν να την στελεχώσουν και να επεκταθεί με την προσθήκη και άλλων μελών. 

Πιστεύουμε πως η Επιτροπή πρέπει να είναι επταμελής με τέσσερα συμπληρωματικά μέλη. Θα είναι ένα ευέλικτο και ταυτόχρονα συμπαγές σώμα. 

Η αρχική μας πρόταση είναι να συμπεριληφθούν πρόσωπα, που αποδεδειγμένα με τις πράξεις τους τέθηκαν από την αρχή κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Όλοι εν δυνάμει οι αντιτιθέμενοι στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου είναι ικανοί για να στελεχώσουν την Επιτροπή, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποκλειστεί κανείς, αλλά πρέπει πρακτικά η υπόθεση να προχωρήσει. 

Προτείνουμε λοιπόν αρχικά να επιστρατευτούν (αν βέβαια οι ίδιοι συμφωνούν) τα εξής πρόσωπα: 

1. Ηλιακόπουλος Ηλίας (Δικηγόρος)

2. Πεντιφράγκας Βασίλειος

3. Γκαϊδατζή Αναστασία

4. Τσιομπανίδης Ευάγγελος (Βάκης)

5. Ασμανίδης Κωνσταντίνος

Για τα υπόλοιπα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) μπορούν να γίνουν προτάσεις από τους συνδημότες μας.  

Αγαπητοί συνδημότες, 

Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκ των προτέρων. Όσο δυνατοί και αν είναι αυτοί με τους μηχανισμούς επιβολής, έχουν άδικο και οι αποφάσεις τους είναι λανθασμένες. Εμείς πρέπει να είμαστε εδώ, οργανωμένοι, δυνατοί, ανυποχώρητοι. Για τον Έβρο, για την Ελλάδα! 

 «ΑΚΚΕΛ»

Υ.Γ. Η τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 20-01-2021 με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων του Δήμου ενόψει της διευρυμένης τηλεδιάσκεψης της 21ης Ιανουαρίου δεν γνωρίζουμε αν γίνεται προς την κατεύθυνση της λύσης που θέλει σύσσωμη η κοινωνία. Η μόνη γνήσια έκφραση των θέσεων των κατοίκων μπορεί να γίνει από τους ίδιους μέσω αυτής της Επιτροπής που προτείνουμε.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η Μυθολογία και η Φύση των Σεισμών

Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Ελασσόνα παρατίθενται ακόλουθα μερικές πληροφορίες σχετικά με τα αναφερόμενα στην Ελληνική Μυθολογία για...

More Articles Like This