9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Όχι στην κατασκευή νέου «ΚΥΤ» στο Φυλάκιο Έβρου

Ο Λαός του Έβρου έχει ανάγκη από επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για αναπτυξιακά έργα – Δεν θέλει την εγκατάσταση λαθρομεταναστών

Το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας, εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση ή αναβάθμιση ή κατασκευή νέου ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου.

Τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος του Έβρου έχει επιβιώσει από μια πολυετή οικονομική κρίση, τη στιγμή που όλοι οι επιχειρηματίες μαστίζονται από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές πέραν των πέντε μηνών με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγονται, τη στιγμή που όλος ο κόσμος του Έβρου έζησε τον περασμένο Μάρτιο την προσπάθεια εισβολής των Τούρκων από τα χερσαία μας σύνορα, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της συνεχιζόμενης απειλής, τη στιγμή που ο Έβρος αιμορραγεί λόγω δημογραφικού προβλήματος και λόγω έλλειψης επενδύσεων, τη στιγμή που όλοι οι Εβρίτες περιμένουν την έμπρακτη στήριξη και διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, η κυβέρνηση επίλεξε με αιφνιδιαστικό τρόπο να γνωστοποιήσει την επαίσχυντη διάθεσή της για δημιουργία νέου ΚΥΤ.

Η ενέργεια αυτή εκτός των άλλων είναι εθνικά επικίνδυνη αφού επηρεάζει σημαντικά τις πληθυσμιακές ισορροπίες με αποτέλεσμα να είναι ολοφάνερος ο κίνδυνος σε μια νέα προσπάθεια εισβολής, κάτι το οποίο δεν παύει να είναι στα σχέδια των γειτόνων.

- Advertisement -

Η ευαίσθητη περιοχή του Έβρου έχει ανάγκη από επενδύσεις , από φοροελαφρύνσεις, από κίνητρα και αναπτυξιακά έργα. 

Ο κόσμος του Έβρου έχει ανάγκη από τη στήριξη της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση και η εγκατάλειψη του τόπου.

Αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, επιφέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και ενδυναμώνουν τους υπαρκτούς κινδύνους ακόμη περισσότερο. Μόνο κάποιος που δεν ζει σε αυτήν την περιοχή θα μπορούσε να είναι τόσο αφελής και αγνοών, ώστε να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπεύθυνο υπουργό να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής , να συνομιλήσει με όλους τους τοπικούς φορείς και να ακούσει τις αντιδράσεις τους και να ακυρώσει το σχεδίασμά για επέκταση ή αναβάθμιση ή δημιουργία νέου ΚΥΤ στον Έβρο.

Το ΔΣ του Σ.Ε.Β.Ε.Δ.Π. εκφράζει την έντονη ανησυχία και την κάθετη αντίθεση του στη συγκεκριμένη απόφαση.

Με τιμή

ΔΣ Σ.Ε.Β.Ε.Δ.Π.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This