9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

www.elthraki.gr: Υπέρ των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση τίθενται οι πολίτες

Τι ψήφισαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «Ελεύθερης Θράκης» – Χαραμάδα αισιοδοξίας με το πιθανό άνοιγμα των καταστημάτων στις 18/01

Ήταν Σάββατο 7 Νοεμβρίου όταν όλη την χώρα μπήκε ξανά σε καθεστώς lockdown, έπειτα σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Τα SMSξαναμπήκαν στις ζωές μας, όπως και την περασμένη άνοιξη, και όλοι οι περισσότεροι πολίτες προσπάθησαν να μείνουν στο σπίτι τους.

Και λέμε οι περισσότεροι, γιατί υπήρχαν κι αυτοί που δεν έδειξαν υπομονή και υπευθυνότητα και όλη την ώρα τριγυρνούσαν έξω.

- Advertisement -

Από τότε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι… Τα σχολεία έκλεισαν, ήρθε στο μεταξύ το clickawayγια τα εμπορικά καταστήματα, πέρασε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, με τα παρατράγουδα βέβαια την ημέρα των Φώτων.

Και πλέον, παρά τις όποιες γκρίνιες και παράπονα, στραβά-κουτσά βαδίζουμε σχεδόν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, με την ελπίδα πως σύντομα όλος αυτός ο εφιάλτης του κορονοϊού, θα τελειώσει.

Για την διαμορφωθείσα κατάσταση, οι πολίτες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους στη διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδος μας.

Έτσι λοιπόν, στο ερώτημα «Θεωρείτε σωστά τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για τον κορονοϊό;», τα ποσοστά των απαντήσεων είναι τα εξής:

– ΝΑΙ – 42%

– ΟΧΙ – 35%

– ΔΕΝ ΞΕΡΩ – 23%

Σαφώς και η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ δεν είναι μεγάλη. Ωστόσο, καταγράφεται από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση μια εμπιστοσύνη προς τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, έως τώρα.

Κάτι, που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν το περιμέναμε, από τη στιγμή που μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι αγανακτισμένο με την πολυήμερη κλεισούρα, αλλά και με την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί.

Ως εκ τούτου, δε θα μας έκανε εντύπωση εάν οι πολίτες επιτίθεντο στην κυβέρνηση.

Όμως, αξίζει να σημειώσουμε πως και το ποσοστό που κατέγραψε η απάντηση ΔΕΝ ΞΕΡΩ δεν είναι μικρό.

Προς άνοιγμα οδεύει η αγορά την ερχόμενη Δευτέρα 18/01

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, προς άνοιγμα οδεύει η αγορά την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα φαίνεται πως δίνει σημάδια αισιοδοξίας και ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε, έδωσε το στίγμα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών την Παρασκευή για το πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. 

Πιθανή ημερομηνία είναι η 18η Ιανουαρίου – ημέρα που τελειώνει η νέα παράταση του lockdown, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας.

«Αυτήν τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους ότι έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα και φυσικά αυτά είναι και τα δεδομένα, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί, προκειμένου την Παρασκευή να μας κάνουν τις εισηγήσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών από την U CERT

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άρχισε τη λειτουργία...

More Articles Like This