9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Είναι μια καλοστημένη παγίδα

Η 5μερής «άτυπη» διάσκεψη στη Νέα Υόρκη, για δήθεν «επίλυση του Κυπριακού»

Η 5αμερής, «άτυπη» διάσκεψη, δήθεν δια την «επίλυση του  Κυπριακού», είναι μια καλοστημένη παγίδα στα Ηνωμένα Έθνη, που σκοπόν έχει να νομιμοποιήσει το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος επί  ισοτίμου βάσεως με την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Είναι απορίας άξιον πώς η νόμιμη κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη κι εμμέσως, η Ελληνική συγκατετέθη για την πραγματοποίηση της … «άτιμης» 5μερούς στην Νέα Υόρκη στις αρχές Μαρτίου. 

Ευτυχώς όμως η ασύμφωνος προς τους τύπους, δεν παρουσιάζει τα γνωρίσματα διασκέψεως δια την επίλυση του προβλήματος, το οποίον είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής του 38% εδάφους της Κύπρου υπό της Τουρκίας, από του 1974. Ως απεκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαούσογλου, «σημαντικότερο είναι ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων από το φυσικό αέριο που ανεκαλύφθη στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου».

- Advertisement -

Μεθερμηνευόμενο το νόημα της 5μερούς διασκέψεως δεν είναι άλλο από να βρεθεί τρόπος να πάρουν οι Τούρκοι το 50% του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου και  «τότε θα λυθεί το Κυπριακό» άφησε να εννοηθεί , ο Τούρκος επίσημος. Κι’ αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν οι διαπραγματεύσεις εγκαταλείψουν την αποτυχημένη «ομοσπονδία» κι οδηγηθούν στη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους που προσπαθεί ανεπιτυχώς επί 52 χρόνια η Τουρκία.

Θα πρέπει να είναι κανείς βλάξ «με πατέντα» που λέγουν στα Επτάνησα , να δεχθεί τόσο χοντροκομμένη απόπειρα εξαπατήσεως της διεθνούς τάξεως και να νομιμοποιήσει με μία «άτυπο» συζήτηση το κατοχικό μόρφωμα, εκτός εάν τα πάντα είναι προετοιμασμένα για την αναγνώριση της Τουρκικής κυριαρχίας επί του βορείου τμήματος της Κύπρου. 

– Ποιός αμφιβάλλει ότι αυτός είναι ο σκοπός της δημιουργίας «δύο κυριάρχων κρατών» όπως είπε ο κουτοπόνηρος Τσαβούσογλου;

Εν τοιαύτη περιπτώσει, προς τι ο Αγών για την επανένωση της Κύπρου, έστω και υπό τον τύπο της δυσλειτουργικής «δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας», εάν πρόκειται  να επανέλθει από την οπίσθια θύρα το άθλιο σχέδιο Ανάν που απέρριψε η πλειοψηφία του Κυπριακού λαού;

Η διεθνής κοινή γνώμη κι ο Ελληνισμός δεν θα συγκατανεύσουν σε μία τέτοια διάσκεψη, η οποία θα νομιμοποιήσει την εισβολή και κατοχή ανεξαρτήτου κράτους μέλους του ΟΗΕ μάλιστα υπό «εγγυήτριας δυνάμεως» , της Τουρκίας.

Θα είναι πρωτοφανής γκάφα της κυβερνήσεως Αναστασιάδη και διάφανος υποκρισία της Ελληνικής να παρακαθίσουν με το ανδρείκελο του Ερντογάν στην τράπεζα της διασκέψεως: Με τον Ερσίν Τατάρ, τον οποίον επέβαλε ο νεοχαλίφης δια της βίας και απάτης στους Τουρκοκυπρίους με εκλογές παρωδία πέρυσι.

Υπάρχει μία διάσκεψις που έχει νόημα: Μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Τουρκίας δια την επίλυση σωρείας προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία στην Ν. Μεσόγειο μεταξύ των οποίων η παραμονή 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ. Όλα τ’ άλλα είναι ταρτουφισμοί και τεχνάσματα του Τσαούσογλου και του Γκουτιέρες, γεν. γραμματέως των Η.Ε.

– Μείνατε μακριά από τη Νέα Υόρκη κύριε Δένδια, για να μην αμαυρώσετε την καλή έως τώρα εικόνα ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος.

Κώστας Κόλμερ

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This