9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Θα ζήσουμε τον… εξευτελισμό μας

Κρύψτε καλά κάπου την Καινή Διαθήκη, τα Έπη του Ομήρου, δηλαδή την Ιλιάδα και την Οδύσσεια – Θα χρειασθούν στους μακρινούς απογόνους μας, όταν έλθει η ώρα, μετά από εκατοντάδες χρόνια, να ξαναβρούν τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους!!!

Αγαπητέ κύριε Κονδύλη, στην εκπομπή σας «2η Ματιά» της Δευτέρας 22/2/21, κάνατε, με την προτροπή φίλου της εκπομπής, αναφορά στην ελληνική γλώσσα και το εύηχο “ν” και θέλω να προσθέσω και κάποια δικά μου σχόλια επειδή και εγώ έχω διαπιστώσει ότι στην καθημερινή μας προφορική επικοινωνία χρησιμοποιούνται λέξεις και φράσεις όπως:

 –Σε πρωϊνή εκπομπή του “MEGA”

Το lockdown προκάλεσε baby boom δηλαδή κατά την δική μου ερμηνεία: Το απαγορευτικό προκάλεσε έκρηξη γεννήσεων.

- Advertisement -

 –Σε τηλεπαιχνίδι του ” ALPHA” Deal

Απαντά ο παίκτης στο ερώτημα: τι ποσό νομίζεις ότι έχεις στο κουτί σου; Δεν έχω feeling.

 –Σε τηλεπαιχνίδι του “STAR” Τροχός της Τύχης

Απαντά ο παίκτης στο ερώτημα του παρουσιαστή: Θα παίξω safe

Ρωτάω τη γυναίκα μου δηλαδή τι απάντησε; Θα παίξω κορώνα-γράμματα. Ότι καταλάβει ο καθένας.

–Ερώτημα στο ίδιο τηλεπαιχνίδι: Dress Coaching

Κοιταζόμαστε με τη γυναίκα μου. Δηλαδή, μου λέει τι ψάχνουμε να βρούμε; Δυστυχώς

βρε γυναίκα αυτά τα ελληνικά δεν τα ξέρω. Θα περιμένουμε να λυθεί ο γρίφος και θα δούμε.

Και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν, χώρια οι ανορθογραφίες των λέξεων στις ειδήσεις που περνάνε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Χωρίς να είμαι φιλόλογος νομίζω ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κατασκεύασαν τη γλώσσα μας με τέτοια τέχνη που δεν μπορεί να καταστραφεί στη ρίζα της επειδή όλες οι σύνθετες λέξεις διατηρούν σαν  πρώτο ή δεύτερο συνθετικό την αρχαία ελληνική λέξη, η έννοια της οποίας δεν μπορεί ν αποδοθεί από την δημοτική ή να αλλοιωθεί γιατί χάνει το νόημά της (υποβρύχιο – ναύσταθμος – καταλαμβάνω – διαβιβάζω – οφθαλμίατρος κλπ).

Έτσι οι σημερινοί επιτήδειοι, επειδή δεν μπορούν ν’ αλλοιώσουν την γλώσσα την αλλάζουν προσθέτοντας ή χρησιμοποιώντας ξένες λέξεις κυρίως της αγγλικής γλώσσας.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η καταστροφή της Ελλάδος, με το υπάρχον σύγχρονο κομμουνιστικό σύστημα διακυβέρνησης, συνετελέσθη σε κάθε επίπεδο. Γλώσσα – Θρησκεία – Ιστορία – Πολιτισμός – Καταγωγή – Έθνος έχουν διαλυθεί στην πορεία των 70 χρόνων (από το 1950 και μετά) κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

Μην τρέφετε αυταπάτες. Διότι στο ισχύον κομμουνιστικό πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρει η εθνικότητα, η θρησκεία, η γλώσσα κλπ αλλά το κυρίαρχο και πρωτεύον είναι να είσαι καλός κομμουνιστής, έ συγγνώμη, καλός δημοκράτης ήθελα να πώ και η πολυπολιτισμικότητα, αυτή που εγκαθιδρύουν επάνω στο Φυλάκιο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και αφορούν τους συντηρητικούς, τους οπισθοδρομικούς και τους γραφικούς, οι οποίοι φεύγουν απ’ τη ζωή σιγά-σιγά (πεθαίνουν) και στο τέλος αυτοί που θα μείνουν θα είναι οι προοδευτικοί, οι εργατικοί, οι δραστήριοι, οι ενεργητικοί (κηφήνες λέγονται με άλλα λόγια) και αυτοί που θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους σύμφωνα με τις εντολές της Νέας Τάξης (Μέρκελ-Μπάίντεν-Σόρος-Ρότσιλντ-Γκείτς και όλα τα καλά παιδιά) για να ζεί ο άνθρωπος ελεύθερα, χωρίς τις συνέπειες του καλού ή του κακού, τα οποία άλλωστε τείνουν να εξομοιωθούν και να κάνει βεβαίως ότι θέλει.

Όλα επιτρέπονται. Ξεπεσμός – Κατάντια – Ξεφτίλα και Ηθική Κατάπτωση. Να ντρέπεσαι μ’ αυτά που ακούς και βλέπεις που είσαι Έλληνας. Διασυρμός. Ο Έλληνας, που κάποτε ήταν το παράδειγμα προς μίμηση σ’ ολόκληρη την οικουμένη. 

Τα φώτα του πολιτισμού, οι Ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δυστυχώς εξαπατηθήκαμε και ξεγελαστήκαμε.Πολιτικοί-Στρατιωτικοί-Κληρικοί-Ηθοποιοί-Καλλιτέχνες-Επιστήμονες-Εκπαιδευτικοί-Δημοσιογράφοι-Πολίτες-Όλοι.

Δεν θωρακίσαμε όπως έπρεπε και άξιζε την πατρίδα μας, τό έθνος μας και μοιραία θα χαθούν.

Οι συνέπειες της καταστροφής άρχισαν να διακρίνονται και να φαίνεται στο βάθος η σκόνη που σηκώνουν μαζί με το βουητό που ακούγεται, καθώς έρχονται τρέχοντας. 

Να μου το θυμηθείτε ότι θα στριμωχνόμαστε πίσω από τα σκοινιά στους κεντρικούς δρόμους για να υποδεχθούμε τους δήθεν σωτήρες μας που έρχονται απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα. 

Κι αν επικρατήσουν οι εξ ανατολών θα βάλουμε και φέσι, όπως παλιά, αλλά αυτή τη φορά χωρίς εκκλησίες, μόνο με τζαμιά. Κι αν τολμάς, μην πας στο τζαμί.

 Εσείς οι συντηρητικοί, οι οπισθοδρομικοί, οι γραφικοί κρύψτε καλά κάπου την Καινή Διαθήκη, τα Έπη του Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια και την γραμματική την σωστή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας γιατί θα χρειαστούν στους μακρινούς μας απογόνους, όταν έρθει η ώρα μετά από 100άδες χρόνια, να βρούν τον προσανατολισμό τους, την πατρίδα τους, την γενιά τους, τον αυτοπροσδιορισμό τους που μέσα σε μόλις 70 χρόνια τσακίσαμε και καταστρέψαμε.

Η δική μας τιμωρία είναι ότι θα ζήσουμε να υποστούμε τον εξευτελισμό μας. 

Η τιμωρία των απογόνων ότι θα ζήσουν στο επιβαλλόμενο καθεστώς, δούλοι παρακατιανοί και το οποίο θα πρέπει ν’ αποτινάξουν από πάνω τους, χύνοντας περίσσιο αίμα, όπως τότε το 1821,που φέτος γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια απο την επανάσταση αλλά κρυφά στα σπίτια μας, τρομάρα μας.

Καληνύχτα Ελλάδα. Καληνύχτα Έλληνες.

Πολυχρόνης Π. Ζαχαριάδης

Συνταξιούχος

Γενισέα Ξάνθης

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ρωσικά αντίποινα: «Μην πάτε για διακοπές στην Τουρκία»

Σφαλιάρα περιωπής από την Μόσχα στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας, για ανάμειξη στην Ουκρανία Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό...

More Articles Like This