9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ακούστε την… κραυγή των Ακριτών του Έβρου

Ηχηρό μήνυμα προς όλους στέλνει η Σαμοθρακίτισσα σολίστ του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια

Το δικό της μήνυμα για τον Έβρο και την Θράκη (ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το ΚΥΤ Φυλακίου), έστειλε μέσω video, η Σαμοθρακίτισσα σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια.

Στο εν λόγω video, φαίνονται δύο εικόνες, η μία που λέει «Ορεστιάδα, εν δράσει» και μία άλλη «Φυλάκιο Έβρου ΕΑΚΥΤ – Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζωή Τηγανούρια δήλωσε τα εξής:

- Advertisement -

“Γεια σας! Είμαι η Ζωή Τηγανούρια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαμοθράκη. Ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια τι είναι Έβρος, τι είναι Θράκη και τι σημαίνουν για την Ελλάδα.

Ο Έβρος και η Θράκη είναι τα ακροτελεύτια σύνορα του Ελληνισμού.

Εάν δε στηρίξουμε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό και όρθιο το ελληνικό πνεύμα, απέναντι σε αήθειες είτε από σύγχρονους Εφιάλτες, είτε από όσους μας επιβουλεύονται, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ζήσουμε γεγονότα που όλοι απευχόμαστε.

Σήμερα αισθάνομαι πως ο Έβρος και η Θράκη κινδυνεύουν.

Οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες στέλνουν μήνυμα αγωνίας.

Κάνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο: ο Έβρος και η Θράκη χρειάζονται προστασία και οικονομική ενίσχυση, για να μείνουν οι κάτοικοί τους στον τόπο τους.

Παρακαλώ, ακούστε την φωνή των Εβριτών και των Θρακιωτών. Η κραυγή τους είναι σημαντική για όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας αφιερώσω τους στίχους που αυτήν την περίοδο μελοποιώ, ενός πατριώτη μας που είναι πολύ επίκαιροι.

* * * 

«Ο τόπος μου ερήμωσε

άδειασαν τα χωριά μας

λες πανδημία κι έπεσε

πού πήγαν τα παιδιά μας;

Μην κλαις μανούλα μου γλυκιά

άναψε το καντήλι, 

κράτα την φλόγα ζωντανή 

κι ο ήλιος θα ανατείλει»”.

Σημείωση Ε.Θ.

Αξίζει ένα μπράβο στην Εβρίτισσα καλλιτέχνιδα, που τόλμησε και πήρε θέση πάνω σ’ ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα και είπε τα πράγματα με το όνομά τους!

Είθε να βρεθούν κι άλλοι – καλλιτέχνες και μη – που να έχουν τα κότσια να μιλήσουν έξω από τα δόντια σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, και το μήνυμά τους να φτάσει παντού.

Μ.Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This